26 oktober, 2011

Dagje Noord-holland op zoek naar de Blauwstaart

Bij het Hoefijzermeer in de duinen bij Castricum zit al enige tijd een blauwstaart. Een super zeldzame zangvogel die ik nog nooit had gezien. Een reden te meer om op zoek te gaan naar deze prachtige vogel. Na een flinke wandeling vanaf de Zeeweg komen we uiteindelijk bij het Hoefijzermeer. Er zijn gelukkig nog meer belangstellenden die ons geruststellen dat de Blauwstaart er nog steeds zit. Na ca. 2 uur wachten komt er een vogeltje in een flits voorbij...Even later zie ik hem kort laag boven de grond in het struikgewas. Helaas te kort om er een foto van te maken. Wel goed op de rug gezien waarbij de blauwe staart eruit sprong. De Waterral die ik kon fotograferen verder op in de vogelkijkhut is een pleister op de wonde voor de gemiste kans een Blauwstaart te fotograferen.


Omdat we nog wat tijd over hadden besloten we nog even naar IJmuiden te gaan.Op het strand op ca. 100m van de zuiderpier lag deze jonge zeehond op het strand. Op zich geen normale situatie vandaar dat mijn vriend Wim Eshuis besloot 114 Red een dier te bellen. Dit is het nieuwe alarmnummer dat op 25 oktober j.l. werd geïntroduceerd door minister Opstelten. Uiteindelijk werkte het niet en moest 112 gebeld worden. Later werden we terug gebeld door het opvangcentrum voor zeehonden in Pieterburen. Ze zouden zo snel mogelijk iemand sturen om de jonge zeehond op te halen.


Aan de noordkant van de zuiderpier van IJmuiden zat deze Roodkeelduiker kort onder de kant. Met de zon in de rug kon ik de Roodkeelduiker prima op de foto zetten. Al met al een leuke geslaagde dag ondanks de gemiste kans een Blauwstaart te fograferen.

1 opmerking:

Marion zei

Die waterral: geweldig! Dat is zeker een pleister op de wond.
Hartelijke groeten, Marion