Volkstuin

Vogels hebben me van kinds af aan gefascineerd. In mijn omgeving waar ik opgroeide was natuur nog heel gewoon. Het weilandengebied van Midden Delfland was om de hoek van de straat. Het Sterrenbos lag op loopafstand, je deed trouwens alles nog te voet! Het schooltuintje was nog een manier om met de natuur in contact te komen! Vanaf het begin had ik de neiging natuur te verzamelen. De verzameling bestond uit veren, vleugels, uitgeblazen eieren en schedeltjes. Later werd het waarnemen belangrijker. De vogellijsten waarop waarnemingen werden verzameld gaven je een goed gevoel dat je kon koesteren. Voor het fotograferen en filmen van vogels heb ik in een latere fase van mijn leven de hele wereld afgereisd en daarbij enorm genoten van hetgeen ik heb gezien Het is frappant dat ik dat geluksgevoel nu ook in mijn eigen tuin kan beleven. Natuurlijk in de bij mijn huis gelegen tuin en later met meer mogelijkheden in mijn volkstuin. Dat ik me verder in mijn hobby moest verdiepen was wel duidelijk. Hoe trek je vogels aan. Wat voor beplanting en insecten zijn daar voor nodig. Hoe is het samenspel tussen alle organismen om tot een optimaal resultaat te komen. Hieronder een compilatie van mijn beste vogelopnamen die ik gemaakt heb in mijn Volkstuin. De lijst is nog steeds groeiende... Klik op de naam van de vogel voor foto's en een beschrijving.

3 opmerkingen:

Frans zei

Ben, wat een geweldige platen heb je gemaakt. Wat moet het fijn zijn om naar je volkstuin te gaan. En je hebt er al zoveel soorten gezien...
Ze zijn stuk voor stuk prachtig geplaat. Een plezier voor het oog.
Groetjes
Frans

Marianne De Vogelkijker zei

Leuk om het zo te gaan bijhouden Ben. Ik moest lachen bij die eerste foto van de Boomkruiper, hij staat er zo komisch op. Je Pimpelmees in de bloesem is ook om te smullen en ja, eigenlijk het meeste wel. Gewoon is maar betrekkelijk en daarbij: gewoon is ook gewoon mooi!

Groetjes,
Marianne

Frank Schipper zei

Hoi Ben, ja leuke site en die ga ik zeker volgen en zo leer ik naast de planten ook de vogels beter kennen endaarnaast ga ik ook mijn fototoestel testen of ik er ook vogels op krijg .
Tot laterrrrr grt. Frank