29 mei, 2012

Bosrietzanger overal te horen

Vandaag een rondje gefietst in mijn omgeving. Overdag via de Broekpolder, de Aalkeetbuitenpolder, de Aalkeetbinnenpolder en Middendelfland. 's Avonds richting Ackendijk. Uiteraard heel veel gezien. Helaas kan je niet alles wat de moeite waard is fotograferen. Heel leuk was de zichtwaarneming van een Bosrietzanger. Deze zangertjes arriveren meestal wat later in het voorjaar. Als ze er zijn dan laten ze zich goed horen. Moeilijker is het om er eentje te zien. Meestal zingen ze vanuit de dekking van een bosje.

Bosrietzanger - Marsh Warbler - Acrocephalus palustris

Bosrietzanger - Marsh Warbler - Acrocephalus palustris

Zoals zo vaak bij goede zangers is het kleed van deze vogels niet bijzonder mooi maar de zang is prachtig. Heel veel imitaties van vogels die in Nederland voorkomen maar ook Afrikaanse geluiden zijn te onderscheiden.
Luister maar eens naar dit filmpje en probeer daarbij het geluid van een Kleine karekiet die er doorheen tettert weg te filteren...In het mooie avondlicht kwam er nog een Blauwe reiger voorbij. De vlucht hiervan blijft een imposant gezicht.

Blauwe Reiger - Grey Heron - Ardea cinerea
Bij Ackendijk is er een flinke kolonie Aalscholvers aan het nestelen. Ik heb even een poosje gekeken. Altijd leuk om te zien.

Aalscholver - Great Cormorant - Phalacrocorax carbo
Onderweg naar huis kwam ik nog langs de Kandelaar.  De Roodborsttapuiten zitten er nog steeds. Minstens 2 juvenielen gezien. Gelukkig is hier sprake van een geslaagd broedgeval. Heel erg leuk voor onze omgeving.

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola

Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog. 

3 opmerkingen:

Robert Wagter zei

Hoi Ben,

Weet je wat ook moeilijk is met die bosrietzangers; ze ueberhaupt als dusdanig herkennen; het is dat jij het erbij zet maar ik zou er een andere rietzanger in gezien hebben.

Die eerste paar roodborsttapuiten wat zien die er gehavend/verfomfaaid uit zeg. Zijn denk ik weinig aan zich zelf toegekomen.

Mooie serie weer.

Groeten, Robert

Tinie zei

Prachtige serie Ben, de Bosrietzanger fluit prachtig zijn lied, mooi omdat te horen.
Groetjes Tinie

Helma zei

Wat leuk at je dat op een filmpje hebt opgenomen Ben. Was ook mooi om te horen en uiteraard te zien.

Heel mooi vastgelegd.

groetjes, Helma