03 juli, 2012

Nieuw land

Vandaag weer een dagje vogelen met mijn vriend Wim. Het leek ons een goed idee om eens naar de Nieuwe Maasvlakte te gaan. Kort geleden voor een deel opengesteld voor strandliefhebbers. Het is mogelijk het strand te bereiken als je langs het baggerdepot rijdt. Een informatiebord laat goed zien wat de toekomstige plannen zijn.


Aan de noordwestkant een vogeluitkijkpunt gepland. Lijkt me heel goed voor het volgen van de zeetrek van zeevogels.

Het strand is nagenoeg verlaten en biedt een mooie lege aanblik.

Op zee is er wel het nodige te zien. Heel verrassend was de aanwezigheid van Dwergstens die volop aan het vissen zijn. Wat een snelle sierlijke vogeltjes zijn dat. Nauwelijks groter dan een gierzwaluw en zeker zo wendbaar.  Gelukkig blijven ze vaak even bidden waardoor het lukt om een aantal leuke opnamen te maken.Het heerlijk om op het strand te vertoeven. Op de terugweg rijden we nog even langs het Geuzenbos. Leuk zijn de hier uitgezette paarden die nu ook veulens hebben.
We zij al heel lang niet meer geweest op het Eiland van Rozenburg en besluiten nog even te gaan kijken bij de broedkolonie van de oeverzwaluwen. Gelukkig is de broedwand nog steeds aanwezig.


Gelukkig is er goed aangegeven dat de broedkolonie met rust gelaten moet worden.


Tientallen Oeverzwaluwen vliegen ons aan alle kanten voorbij. Het is heel lastig om ze te fotograferen. Na heel veel pogingen blijven er gelukkig nog een aantal goede foto's over waarvan dit de beste is.


Tot slot gaan we nog even naar de Rietputten bij Maassluis. Dit gebied is momenteel een eldorado voor steltlopers. We krijgen van alles te zien. O.a. Kemphanen, Bosruiters, Witgatjes, Tureluurs, Kleine plevieren en Kieviten. Helaas ver weg en onmogelijk te fotograferen. Wellicht zou een camouflagenet werken als je 's morgens vroeg aan de oever gaat zitten... Ik vraag me wel af of ik er het geduld voor zal hebben. Gelukkig zijn er weer volop Baardmannetjes die heel goed meewerken. Wat zijn ze toch fotogeniek.

Wat was het weer een leuke dag en dat allemaal in onze eigen omgeving...

Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog.

4 opmerkingen:

Tinie zei

Wat een pracht plek waar je was.
De Dwergstens ( nooit van gehoord)heb je bijzonder mooi gevangen met je lens. Niet dat de andere foto's niet mooi zijn;-))
Ook de Oeverzwaluw heb je prachtig in de vlucht vastgelegd. Al met al een mooie serie weer Ben.
Groetjes Tinie

Tinie zei

Hallo Ben, ik heb je site gekeken en er zitten hele mooie bij.
Jij kunt het loslaten ikke niet. Ik wil ieder puntje / streepje precies na schilderen of tekenen. Groetjes Tinie

Jowan zei

Oeverzwaluw in de vlucht is niet simpel.
knap gedaan.

Nieske zei

Dikke complimenten....
wat scherpe opnames, heel mooie composities ook...
ik ga je volgen!!

Nieske