04 oktober, 2012

Gaai ontdekt goudmijn

Vorige week was ik nog op de begraafplaats de Beukenhof in Schiedam voor de begrafenis van mijn tante die op hoge leeftijd is overleden. De Beukenhof is voorzien van prachtige oude bomen en best wel mooi om eens te wandelen. Vandaag lijkt het me een goed idee eens op een andere manier naar de Beukenhof te gaan. Het is vaak zo dat vogels meestal tammer zijn op begraafplaatsen omdat de mensen zich rustig gedragen en er natuurlijk ook geen honden en katten zijn. In het centrale gedeelte van het park had de tuinman een plek aangeharkt op een pad en alle hazelnootjes op een hoop geveegd. Dit is een buitenkans voor Gaaien. Ik heb er even op afstand naar gekeken en zag regelmatig diverse Gaaien als in een snoepwinkel terugkeren om er weer een lekker hazelnootje uit te pikken en elders te verbergen. Dat leverde een paar leuke plaatjes op.

Gaai - Eurasian Jay - Garrulus glandarius
 
Gaai - Eurasian Jay - Garrulus glandarius

Gaai - Eurasian Jay - Garrulus glandarius

Gaai - Eurasian Jay - Garrulus glandarius
 Natuurlijk was er nog meer te zien. Bij een bloeiende klimmop kwamen nog wat insecten langs...

Atalanta

Bontzandoogje

Houtpanterjuffer

Hoornaarzweefvlieg.
Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog.

5 opmerkingen:

Nieske zei

Mooi blog Ben...
je foto's zijn allemaal heel mooi scherp..
de foto's van de Gaai vind ik echt prachtig..Dikke complimenten..

gr. Nieske

Tinie zei

Slim om daar te fotograferen, dat levert je een paar pracht foto's op van de Gaai. Ook mooi de juffer en de vlinders. Fijn weekend, groetjes Tinie

Helma zei

Ten eerste nog gecondoleerd met het verlies van je tante Ben.

Het is ook een publiek geheim dat je op begraafplaatsen inderdaad veel vogels aantreft en die zijn inderdaad makkelijker te fotograferen. Je hebt een leuke serie gemaakt en de Vlaamse Gaai vind ik echt een mooie vogel.

Groetjes, Helma

waldlaeufer68 zei

Hallo Ben..
ich bin ein wenig neidisch.. ich selber hatte den Eichelhäher schon so oft vor der Linse.. aber noch nie brauchbares bei rausgekommen..:-))
Grüsse Frank

JWG Fotografie zei

Gave foto's Ben! Leuk om te zien dat je het kleine grut ook prachtig in beeld kan brengen. Die Hoornaarzweefvlieg heb ik nooit gezien!

Groeten
Jan Willem