02 december, 2012

Heel dicht bij huis...

Dit keer heb ik er wat meer werk van gemaakt om vogels in mijn eigen tuin te fotograferen. Bij de Gamma heb ik een zelfbouwpakket van een tuintafel gekocht. Met een bladoppervlakte van ca. 40 x 80 cm zijn er wat meer mogelijkheden een opstelling te maken. In het Beatrixpark heb ik wat mooie bemoste stronken en takken verzameld en deze met wat plantjes van de Plantenbeurs een plekje gegeven op mijn tuintafel.  Vanuit de huiskamer heb ik gekeken wat de beste achtergrond was. De beukenhaag van de buren kleurde mooi bruin en was bij een laag standpunt goed te zien. Bij een iets hoger standpunt was mijn gazon in beeld en speelde ook het aanwezige bladafval een rol. Voorkom spiegeling van het glas door zelf donkere kleding aan te trekken en zorg dat de achtergrond waar je zelf zit donker is. Haaks op het venterglas fotograferen geeft de beste resultaten. Het luistert best wel nauw als je een goede foto wil maken waar je zelf tevreden over bent.


Het is heel comfortabel vanuit je makkelijke stoel te fotograferen. Tot op heden heb ik al een flink aantal vogelsoorten weten vast te leggen. Als het echt gaat winteren dan komen er naar mijn verwachting nog wel een aantal soorten bij.

De Halsbandparkiet laat zich niet zo makkelijk fotograferen en is heel snel verstoord. Deze keek even de kat uit de boom en vertrok zonder iets van de voedertafel te eten.De Houtduif is altijd een dankbaar object. Altijd gretig de zaden oppikkend van de voedertafel. Als je voorzichtig beweegt dan kan je ze eenvoudig fotograferen.


De Turkse tortel is erg waakzaam en is bij de minste geringste verstoring weg. Het is wel een heel dankbaar object en een sierlijke verschijning.


Deze Vlaamse gaai kwam even kijken en zat kortstondig op de voedertafel. Te kort om hem daar te fotograferen.


Deze Ekster stelde zich tevreden met wat er van de voedertafel afviel. Als het licht er mooi opvalt zijn het schitterende vogels.


Kauwen zijn zeer voorzichtig. Ik ben heel blij dat deze opname gelukt is.


Als je water hebt in de tuin dan is dat een groot voordeel om vogels aan te trekken. Zeker als je zoals deze Merel lekker kan badderen.


Mijn faforiet in de tuin is toch wel het Roodborstje. Gelukkig elke winter aanwezig. Omdat ze zo mooi zijn plaats ik wat meer foto's.Natuurlijk mag de Koolmees niet ontbreken in dit rijtje. Echt een herftplaatje met de kleine witte paddenstoeltjes.


Veel bescheidener dan de Koolmees is de Pimpelmees. Als het op de pikorde aankomt dan delft deze altijd het onderspit.


De Heggemus scharrelt altijd onder de voedertafel en is te vreden met de kruimels.Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog

6 opmerkingen:

Sarie zei

Leuk Ben zo`n eigen vogel stekkie.
Als het kouder wordt zullen de vogels vast minder schuw zijn.
Je hebt een mooie setting gemaakt met de takken met mos en paddenstoeltjes.

Bij mij komt een Gaai elke dag wat pinda`s eten en ik kan dan gewoon buiten staan onder een afdakje en foto`s maken.
Veel plezier en ik hoop veel vogels in je tuin,

groetjes Greet

Elly zei

Prachtig hoe je dit allemaal vanuit je huis hebt kunnen fotograferen.
De foto's zien er ontzettend goed uit. Hier zul je nog veel plezier aan beleven.
Gr. Elly

Tinie zei

Prachtige tuinserie van al de vogeltjes Ben. Je hebt ook mooi de ruimte daar, dat is mooi meegenomen.
Het roodborstje is mij favoriet.
Gr. Tinie

Nieske zei

Creatief hoor Ben...
mooi om zo de vogels te lokken..
je hebt er super opnames van kunnen maken..

gr. Nieske

RVDaalen zei

Hallo ben,


Altijd leuk om je eigen vogel tuinsetting te maken. In deze tijd van het jaar zullen er vast en zeker bijzondere gasten voorbij komen. Zo te zien aan je foto's heb je er mooie foto's aan overgehouden van de vaste gasten al.


Gr,

Remco

Helma zei

Hoi ben,

prachtige platen. ik heb ook zo'n tafel en geniet ook alle dagen van de vogeltjes.

Heel mooi dit.
Groetjes, Helma