31 december, 2015

Witkopgors Wilhelminadorp

Al weken zit er bij Wilhelminadorp een Witkopgors. Steeds kon ik de verleiding weerstaan om er een bezoek te brengen. De afstand en het weer hield me steeds tegen. Omdat er inmiddels prachtige foto's op waarneming.nl verschijnen besluiten Wim en ik toch maar een keer te gaan. Zelf had ik er ooit eentje gezien in IJmuiden op 22 oktober 1994. Ik kan me nog goed herinneren dat er ook toen veel belangstelling was die niet altijd in dank werd afgenomen door de eigenaar van de camping omdat het dijkje waar de vogel zat en waar we ook allemaal opstonden pas in geplant was... Het is heerlijk weer en nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar. We arriveren omstreeks 10:15 bij de plek het Schor Wilhelminapolder van Wilhelminadorp in Zeeland. De vogel is nog niet gemeld. Boven aan de dijk gekomen zien we een handjevol vogelaars speurend over de begroeide wad vlakte. Na enige tijd wordt de vogel gelukkig gevonden en kunnen we proberen door het hek en tussen het gras door wat opnamen te maken. Dat valt nog niet mee. Eigenlijk is het niet te doen. Uiteindelijk besluiten we een stuk naar links te gaan en hopen op die manier over het hek te kijken zonder natuurlijk de vogel te verstoren. Dat krijgt navolging. Voetje voor voetje gaan we dichterbij en kunnen leuke opnamen van de vogel maken. Natuurlijk is vrij zittend met een egale achtergrond ideaal maar dat gaat hier nooit lukken. De vogel verplaatst zich heel langzaam en is vaak gewoon niet te zien omdat de vogel regelmatig in een dalletje zit.
Voldaan gaan we naar een andere locatie en hebben genoten van dit in Nederland zeer zeldzame vogeltje.Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos
Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos

Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos

Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos

Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos

Witkopgors - Pine Bunting - Emberiza leucocephalos
Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

7 opmerkingen:

Roos zei

Mooie opnames van dit bijzondere vogeltje Ben. Ook wil ik je een goed nieuw jaar wensen met veel mooie natuurmomenten.
Groeten,
Roos

Maria zei

Gefeliciteerd met de waarneming van dit bijzondere vogeltje. Wat heb je het goed kunnen fotograferen!
TOP!
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Ben, Ten eerste een gelukkig 2016 en dat je maar lekker mag fotograferen! Ten tweede, leuk dat je deze zeldzame gors toch nog goed op de foto hebt gekregen. Het is toch wel erg fijn als je bij zo'n zeldzame soort nog een 'tastbare' herinnering hebt.
Wij (Maria en ik) kunnen tot nu toe ook nog de verleiding weerstaan maar ik weet niet of ik het echt ga volhouden... Moet wel lekker weer zijn, ik ben een koukleum.

Groetjes,
Marianne

Frans van Antwerpen zei

Prachtige foto's Ben. Ik ben er ook geweest en het was de moeite waard. Gefeliciteerd met deze prachtige serie. Ik wens jou ook een heel fijn vogel-en fotojaar toe.

Tinie zei

Prachtige foto's Ben, mooi soort alweer ;-))
Groetjes Tinie

KeesvanD zei

Wta heb je deze gord prachtig kunnen fotograferen.

JRandSue zei

This is a really lovely tick.
great shots.
Would love to see one.
John.