09 november, 2010

Vogels van Goa - India

2 t/m 10 november 2010

Inleiding

Gelukkig is het sinds kort weer mogelijk vanuit Nederland naar Goa te vliegen. Voor mij de 2e keer, in 1998 was ik er voor het laatst samen met mijn echtgenote. De herinnering daaraan deed me besluiten nogmaals te gaan en me daarbij volledig te concentreren op de vogelfotografie. Ook mijn vriend Reinier leek het een goed idee om er een week tussenuit te gaan. Het is gemakkelijk dat er heel veel van tevoren is te regelen via internet. We hadden alleen de vliegreis bij Arkefly geboekt en ons verblijf met alle excursies door http://www.backwoodsgoa.com/ laten regelen. Het plan was om eerst een dag of 3 in het binnenland de vogels van de Westelijke Chats te doen en daarna de laatste 4 dagen aan de kust door te brengen. Onze insteek was zoveel mogelijk goede foto’s van vogels te maken en is de totaallijst van waar te nemen soorten van ondergeschikt belang. Natuurlijk hebben we ook vlinders, die in grote verscheidenheid voorkomen en libellen gefotografeerd. Backwoodcamp is gelegen in de westelijke chats van Goa en ligt op ca. 70 km van de kust tegen de bergketen aan. Het gebied is heel geschikt voor een aantal endemen die alleen daar te zien zijn. Het dagprogramma van Backwoodcamp is in de regel zo dat er dagelijks excursies worden georganiseerd die begeleid worden door een deskundige vogelgids. Om ca. 6:00 uur wordt er in de omgeving gewandeld en om ca. 9:00 uur volgt het ontbijt waarna er weer tot ca. 11:00 uur een excursie is gepland. Tussen de middag is er een lunch waarna om ca. 15:00 uur tot schemertijd wederom een excursie is gepland. Je hoeft je dus beslist niet te vervelen. De huisjes zijn heel degelijk en van alle minimale benodigdheden voorzien. Natuurlijk kan je wel eens een hagedis in de toiletpot vinden of een kikker op je kussen. Het is een kniesoor die daar op let. Het handigst is van tevoren een plan te maken van je verblijf en de zaken die je wilt ondernemen en hiervoor een offerte te vragen bij http://www.backwoodsgoa.com/ Zij kunnen in principe alles voor redelijke prijzen voor je regelen. Het hotel aan de kust is geboekt via Backwoodcamp. In overleg is gekozen voor het Beiramar Hotel. Dit is gunstig gelegen grenzend aan het Bagafield. Het Bagafield is een prachtig wetland waar je vanaf je hotelbalkon of vanaf het terras van het hotel al prima kunt vogelen. De kust heeft ook een aantal zeer goede vogelgebieden die de moeite waard zijn. De kosten die we hebben gemaakt vielen reuze mee. Naast de vlucht voor ca. Euro 600,00 is er ongeveer Euro 450,00 aan excursies, transport, maaltijden, kosten backwoodcamp, tip gids en hotelkosten uitgegeven. Voor ca. Euro 1050 a Euro 1100,00 per persoon zijn we dagelijks op pad geweest en ben je in een compleet andere wereld met fantastische vogelsoorten.

2 november
In de namiddag vertrekken we met een rechtstreekse vlucht naar Goa. Na een onrustige nacht met korte hazenslaapjes arriveren we met 2 uur vertraging op het vliegveld van Goa in de hoofstad Panaji.Loven Pareira van Backwoodcamp staat ons op te wachten en is herkenbaar aan zijn verrekijker. Hij begroet ons al van verre. Kennelijk zien we er als vogelaars uit…Met zijn Hyundai MPV rijden we het drukke verkeer van Panaji in en moeten nog even wennen aan het links rijden ook al rijden we niet zelf. Ze rijden hier als gekken! We zijn blij dat we niet zelf achter het stuur zitten! Later wordt het gelukkig een aangename rit over het platteland langs de rivier. Het is nog vroeg en alles ziet er fris en groen uit. Langs de rivier zien we de eerste vogels zoals de Cattle Egret, de Little Cormorant en de Striated Heron. Ook de Housecrows zijn alom vertegenwoordig. Hoewel je snel een vergissingmaakt en je hem snel met de Large-billed Crow verward. Nar een rit van ca. 1,5 uur komen we aan in Backwoodcamp. Een leuk klein huisje van alle gemakken voorzien is voorlopig ons thuis. Na de koffie gaan we vogelen met Loven Pareira. Hij is de komende dagen steeds onze gids. Het seizoen is pas begonnen. De moesson is net voorbij. Hij kan zich dus helemaal op ons richten en dat vinden we uiteraard prima. De eerste wandeling gaat vanuit het kamp naar het platteland in de omgeving. Een aantal vrouwen is met de oogst op een rijstveld bezig. We zien al snel de eerste vogels waaronder een prachtige White-breasted Kingfisher en een Long-tailed Shrike. Ook de Black-throated Munia, die hier endemisch is, laat zich goed zien. Na de lunch maken we weer een wandeling in de omgeving. De hitte is nu echt voor ons ondraaglijk geworden, maar we zetten door! In de namiddag is er weer een excursie. Gelukkig is de temperatuur na een regenbui wat gezakt. Leuke waarnemingen zijn de Emerald Dove, Oriental Turtle-Dove, Oriental Magpie Robin, de Little Swift, de Crested Treeswift, Indien Roller, Malabar Pied-Hornbill, Green Bee-eater, Chestnut-headed Bee-eater, Asian Fairy-bluebird, Blue-winged Leafbird, Ashy Woodswallow en Brahminy Kite die we daarna dagelijks zien. Met een heerlijk diner en het bijwerken van de daglijst besluiten we de weliswaar vermoeiende maar hele leuke dag. De eerste waarnemingenlijst levert ons 54 soorten op. Geen slecht begin.

4 november
Om 6 uur staan we op en gaan we na de koffie meteen vogelen. Later in de ochtend gaan we ontbijten. Dit gaan we de komende dagen telkens zo doen. Een korte autorit in de omgeving levert weer enkele nieuwe soorten op zoals diverse Sunbirds zoals de Plain Flowerpecker, Purple-rumped Sunbird en Crimson-backed Sunbird Het is nu echt de beste tijd om naar vogels te kijken. Gisteren heeft Loven ons op de valreep vlakbij de ingang van het kamp nog een paartje Sri Lanka Frogmouth laten zien. Helaas was het te donker om een behoorlijke foto te maken. Vandaag gaan we met beter licht nogmaals proberen. Helaas zijn de vogels nu gevlogen. Hopelijk komen ze nog een keer terug. Na de lunch gaan we naar de dichtbij gelegen tempel. Gelukkig dit keer niet verwoest door de Portugezen. Het complex uit de 13e eeuw ziet er prachtig uit. Het is een typische Hindi tempel uit die periode. Om het tempelcomplex stroomt een rivier en is het bebost met enorme woudreuzen.Enkele leuke waarnemingen zijn o.a. Malabar Whistling-Thrush, Orange-headed Thrush, Asian Brown Flycatcher en Verditer Flycatcher. Na de koffie doen we nog een toertje met de auto in de omgeving en besluiten voor de lunch met een wandeling in de directe omgeving van Backwoodcamp. Prachtig maagdelijk oerwoud levert de volgende soorten op; Ashy Drongo, Asian Paradise-Flycatcher, Red-whiskered Bulbul en Red-vented Bulbul. Al snel wordt de hitte ondraaglijk en proberen we zon te vermijden. We zijn doornat en hebben geen droge draad meer aan ons lijf. Van een kleine siësta knappen we weer op. Voor het diner maken we nog een trip. De regen was gelukkig opgehouden en het klaarde op. Nu de omgeving van de dorpjes afgezocht. Het licht was heel mooi en we konden ons weer even uitleven. Opmerkelijk is dat in de directe omgeving van de bewoning de vogelrijkdom sterk toeneemt. s,Avonds is het diner weer heel goed. Sommige etenswaren zijn herkenbaar zoals rijst en kip, andere etenswaren zijn voor ons niet thuis te brengen echter veelal wel heel erg lekker gekruid. Het smaakt ons prima!

5 november
Vanmorgen na een heerlijke nachtrust staan we wederom om 5:30 uur op om eerst koffie drinken en dan de eerste trip te maken naar het dorp. Daar staat een mooie struik in bloei die sunbirds aantrekt. We zien eerst een prachtige White-bellied Woodpecker en vervolgens een Malabar Grey Hornbill. Het begint goed. Op de draden zien we de Bar-winged Flycatcher-shrike. Daarna gaan we naar het schoolplein en vervolgens het bos in naar de rivier. Onderweg zien we een langs vliegende Malabar Pied-Hornbill wat een schitterende vogel. Bij de rivier een White-troated Kingfisher en verderop een Malabar Whistling Trush en een Ashy Drongo. Langs het water een Red-wattled Lapwing, onze eerste. Voldaan we terug voor een kopje koffie en een kleine pauze. Om ca.11:00 gaan we naar de tempel. Op de brug ontdek ik een Blue-eared Kingfisher. De lange inspannende wandeling achter de tempel, waarbij we diverse stroompjes moeten oversteken, levert nog een Blue-erared Kingfisher op die zich heel mooi laat fotograferen. Het oerwoud is prachtig maar het kost ons heel veel energie om het heuvelachtige terrein te belopen. Na de lunch gaan we een korte wandeling maken in de omgeving van het kamp. We doen een nieuwe poging en zien gelukkig weer een paartje van de Sri Lanka Frogmouth. Helaas zitten ze niet gunstig voor een goede foto. We moeten ons echt in alle bochten wringen om de kop er in ieder geval vrij op te krijgen. Bij de farm zien we een prachtige Greater Flameback. Het lukt prima om hiervan een foto te maken. Ook de al eerder geziene Long-Tailed Shrike is weer present en laat zich mooi fotograferen. Helaas neemt de bewolking weer toe en gaan we terug naar het kamp. Onderweg scoren we nog een Malabar Trogon die vanwege de toenemende duisternis niet meer te fotograferen is. Morgen nog een laatste kans. Na het ontbijt,voordat we naar de kust vertrekken, gaan we het nog een keer proberen.

6 november
Vanmorgen weer een poging gedaan om de Malabar Trogon te fotograferen, helaas lieten ze zich niet zien. Wel leuk de Sri Lanka Frogmouth kunnen fotograferen. Heel knap zoals Loven de vogels weet te vinden. Ze hebben een fantastische schutkleur. Na het ontbijt gaan we inpakken voor vertrek naar de kust. Onderweg doen we nog Bondla aan. Hier zien we o.a. de Malabar Whistling-Thrush, de White-rumped Shama en zelfs 5 Oriental Scops-Owls in een bamboestruik. Natuurlijk is ook de Oriental Magpie-Robin weer present. s,Middags nemen we intrek in het Beira Mar Hotel in Baga. Als vanouds bekend bij vogelaars vanwege het fantastische uitzicht over de Bagafield. Gelukkig krijgen we een kamer met het uitzicht op het Bagafield en kunnen we onder het genot van een kop koffie weer even bijtanken. In de namiddag maken we nog een wandeling langs het strand en via de Bagafields weer terug. We moeten gebruik maken van de nieuwe weg die deels door het Bagafield loopt. Het terrein zelf is drassig en niet beloopbaar vanwege de hevige regenval de afgelopen weken. Bovendien is het gras heel hoog en kunnen vogels zich goed verstoppen. Het is verschrikkelijk druk overal en er is heel veel bijgebouwd de laatste jaren. Het is teleurstellend dat het rustige strand wat ik kende van mijn eerste bezoek verleden tijd is. Hopelijk weet Loven morgen de leuke plekjes die nog resteren aan de kust te vinden.

7 november
Vandaag gaan we de gebieden van de kust bezoeken. We beginnen bij Donepaula een groot plateau dat heel geschikt zou zijn voor Leeuweriken. Als eerste vinden we de White-browed Bulbul. Luid zingend zijn aanwezigheid kenbaar makend. Ook de Indian Robin is present en laat zich mooi fotograferen. De Paddyfield Pipit is de volgende die zich onopvallend meldt. Gelukkig vinden we via Loven de Oriental Sky Lark. Helaas in het hoge gras waardoor ze moeilijk zijn te traceren. Het Carambolimlake is voor vandaag onze 2e bestemming. Ik bewaar nog goede herinneringen aan een eerder bezoek ca. 12 jaar geleden. Het bulkte toen van de vogels. Nu is het rustiger. Het waterpeil is veel hoger en we zijn eerder in de tijd van het jaar. Wel zien we Bronze-winged Jacana, Purple Heron, Purple Moorhen, Lesser Whistling-Duck, Brahminy Kite, en Osprey. Natuurlijk ook de White-throated Kingfisher die wel het algemeenst is in Goa en een Pied Kingfisher. Het is een prachtige vredige plek om vogels te observeren..te bezoeken Old Goa. Zeer de moeite waard. De Portugezen hebben wel wat nagelaten…Aan het eind van de middag bezoeken we nog Bagahill. Naast wat Sunbirds is het hoogtepunt een White-bellied Sea-Eagle die ons passeert als we op de top staan. Wat een geweldig mooie roofvogel. Gelukkig lukt het om enkele plaatjes te schieten. Verderop zien we nog een Indian Peafowl. Wat een schitterende vogel in zijn natuurlijke omgeving. “avonds genieten we van ons eerste diner in het hotel. Het eten is goedkoop en heerlijk klaargemaakt. We kiezen uiteraard voor Indische gerechten, waarvan de keus heel groot is. We besluiten de rest van de week maar hier te blijven eten en niet het gekkenhuis van Baga in te gaan.

8 november
Vandaag gaan we wederom een aantal interessante gebieden bezoeken. Apurawoods, Morjimbeach, Salieospring, Charao en wederom Carambolimlake. Apurawoods levert helaas niet de Indian Pitta op waarop we hadden gehoopt. De regen valt met bakken uit de hemel. Vogelen en fotograferen heeft zo geen zin. We besluiten maar om ergens te gaan ontbijten. In een klein plaatsje vinden we een leuk restaurantje. Ze hebben heerlijke koffie en broodjes. Gelukkig neemt de buiigheid af en gaan we richting Morjimbeach.Morjimbeach is vooral interessant voor meeuwen, sterns en waadvogels. Ondanks de harde regen zetten ze door en wandelen we het strand op. We zien o.a. Yellow-legged Gull, Brown-headed Gull, Slender-billed Gull, Gull-billed Tern, Caspian Tern, Lesser Crested-Tern en Sandwich Tern. Ook op het strand Common Ringed Plover, Kentish Plover en Lesser Sandplover. Bij de auto zien we onze eerste Asian Koel, normaal gesproken een algemene vogel in Goa. Vervolgens gaan we naar Saligeospring. Dit levert naast wat leuke vlindersoorten niet veel op. Dan maar weer naar het Carambolimlake. Met afstand voor ons de beste plek aan de kust! Hier weer de gebruikelijke soorten zoals we Bronze-winged Jacana, Purple Heron, Purple Moorhen, Lesser Whistling-Duck, Brahminy Kite, en Osprey. Langs de oever ook weer veel vlinders en libellen. Vanuit dij de uitkijktoren zien we nog een mooie Indian Golden-Oriole die regelmatig langskomt en kennelijk insecten zoekt in de enorme boom aan de waterkant. Voldaan gaan we weer naar het hotel waar ik een heerlijke duik in het zwembad neem. Het leven is goed zo!

9 november
Vandaag gaan we een boottour doen op de Zuaririver. Helaas komt de regen met bakken uit de hemel en stellen we ons bezoek uit en gaan we eerst in een plaatselijk restaurantje ontbijten en koffie drinken. Het is leuk om tussen de lokale bevolking te zitten en te zien hoe zij de dag beginnen. Omdat het maar niet droog wil worden besluiten we te gaan autovogelen en rijden langs het Curtorim Lake en Batimlake. Nieuw voor ons is de Cotton Pygmy Goose en de Spotted Owlet. Gelukkig wordt het steeds droger en gaan we de gok maar wagen en rijden we richting Zuaririver. Loven heeft even telefonisch contact opgenomen met de bemanning en die bevestigen er klaar voor te zijn. Gelukkig is de boot overdekt en best wel stabiel. We varen onder de enorme brug over de Zuaririver door en gaan als eerste de Greater Crested Terns fotograferen dien op de palen in het water zitten. Ook tracht ik enkele vliegbeelden te schieten wat best wel goed lukte,. Onder de brug nog een Perigrine Falcon toch wel een verrassing op deze plek. Verderop zien we onze eerste Osprey van vandaag. Ook deze liet zich redelijk goed benaderen en fotograferen. Het begint niet slecht. Dan zien we aan de rand van het mangrovemoeras de eerste ijsvogel. Een prachtige White-throated Kingfisher die ruziet met een Black-capped Kingfisher. Geweldig wat een mooi spektakel. Ook zien we Glossy Ibis, Black-headed Ibis, Black-crowned Night-Heron, Grey Heron en Little Egret. We besluiten het in de namiddag kalm aan te doen. Onze dag kan niet meer stuk. We kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie.

Samenvatting
In deze vakantie hebben we 166 vogelsoorten waargenomen. Het fotograferen hiervan was best wel een opgave. Niet elke vogel laat zich zomaar verschalken. Ook de weersomstandigheden met veel regen en de hiermee gepaard gaande hoge vochtigheidsgraad bemoeilijkte onze inzet. Natuurlijk ben je ook afhankelijk van het feit dat je op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn, wat uiteraard niet altijd lukt. Gelukkig hadden we een fantastische gids met ongelooflijk scherpe ogen. Het is niet voorgekomen dat wijzelf als eerste de vogels vonden…
Vooral in het oerwoud is het heel lastig een goed shot te maken. Altijd zit er wel een tak voor. Ook de lichtomstandigheden zijn niet optimaal. Je komt bijna altijd licht te kort. Alleen fotograferen met hoge ISO-waarden is mogelijk. Helaas brengt dat vaak weer veel ruis met zich mee. Ondanks alle moeilijkheden die we hebben ondervonden was het een fantastische trip. Je bent in een totaal andere wereld die volop mogelijkheden beidt leuke foto’s te maken. Goa is zeer zeker een aanrader en een uitdaging voor enthousiaste fotografen en vogelliefhebbers. Tot slot een overzicht van de waargenomen soorten.


SpeciesNaamNameWetenschappelijke naam
229Rode DwergfazantRed SpurfowlGalloperdix spadicea
282Blauwe PauwIndian PeafowlPavo cristatus
348Indische FluiteendLesser Whistling-DuckDendrocygna javanica
457ZomertalingGarganeyAnas querquedula
702WitbuikspechtWhite-bellied WoodpeckerDryocopus javensis
734Kleine GoudrugspechtBlack-rumped FlamebackDinopium benghalense
735Grote GoudrugspechtGreater FlamebackChrysocolaptes lucidus
736WitnekspechtWhite-naped WoodpeckerChrysocolaptes festivus
747HartvlekspechtHeart-spotted WoodpeckerHemicircus canente
754BruinkopbaardvogelBrown-headed BarbetMegalaima zeylanica
756Groene BaardvogelWhite-cheeked BarbetMegalaima viridis
773,5KarmijnkeelbaardvogelCrimson-fronted BarbetMegalaima malabarica
775KopersmidCoppersmith BarbetMegalaima haemacephala
940MalabarentokMalabar Grey-HornbillOcyceros griseus
943MalabarenneushoornvogelMalabar Pied-HornbillAnthracoceros coronatus
1020MalabarentrogonMalabar TrogonHarpactes fasciatus
1035Indische ScharrelaarIndian RollerCoracias benghalensis
1063IJsvogelCommon KingfisherAlcedo atthis
1066MenintingijsvogelBlue-eared KingfisherAlcedo meninting
1099SmyrnaijsvogelWhite-throated KingfisherHalcyon smyrnensis
1100ZwartkapijsvogelBlack-capped KingfisherHalcyon pileata
1120WitkraagijsvogelCollared KingfisherTodiramphus chloris
1152Bonte IJsvogelPied KingfisherCeryle rudis
1171Kleine Groene BijeneterGreen Bee-eaterMerops orientalis
1176BlauwstaartbijeneterBlue-tailed Bee-eaterMerops philippinus
1179BruinkopbijeneterChestnut-headed Bee-eaterMerops leschenaulti
1196Indische SperwerkoekoekCommon Hawk-CuckooCuculus varius
1202KoekoekCommon Cuckoo or Eurasian CuckooCuculus canorus
1238Indische KoëlAsian Koel or Common KoelEudynamys scolopacea
1279Chinese SpoorkoekoekGreater CoucalCentropus sinensis
1527HalsbandparkietRose-ringed ParakeetPsittacula krameri
1533PruimkopparkietPlum-headed ParakeetPsittacula cyanocephala
1535MalabarenparkietMalabar ParakeetPsittacula columboides
1785HuisgierzwaluwLittle SwiftApus affinis
1791Gekroonde BoomgierzwaluwCrested TreeswiftHemiprocne coronata
2172,3Oosterse DwergooruilOriental Scops-OwlOtus sunia
2253Geparelde DwerguilPearl-spotted OwletGlaucidium perlatum
2290Aziatische ValkuilBrown Boobook or Brown Hawk OwlNinox scutulata
2328CeylonkikkerbekSri Lanka FrogmouthBatrachostomus moniliger
2432RotsduifRock Dove or Common PigeonColumba livia
2489Oosterse TortelOriental Turtle-DoveStreptopelia orientalis
2491ParelhalstortelSpotted DoveStreptopelia chinensis
2522SmaragdduifEmerald DoveChalcophaps indica
2622PompadourpapegaaiduifPompadour Green-PigeonTreron pompadora
2882WitborstwaterhoenWhite-breasted WaterhenAmaurornis phoenicurus
2913,2GrijskoppurperkoetGrey-headed Swamp-henPorphyrio poliocephalus
2929MeerkoetCommon Coot or Eurasian CootFulica atra
3002TureluurCommon RedshankTringa totanus
3004GroenpootruiterCommon GreenshankTringa nebularia
3009WitgatGreen SandpiperTringa ochropus
3012OeverloperCommon SandpiperTringa hypoleucos
3057WaterfazantPheasant-tailed JacanaHydrophasianus chirurgus
3058BronsvleugeljacanaBronze-winged JacanaMetopidius indicus
3100BontbekplevierCommon Ringed PloverCharadrius hiaticula
3113StrandplevierKentish Plover or Snowy PloverCharadrius alexandrinus
3122Mongoolse PlevierMongolian PloverCharadrius mongolus
3149Indische KievitRed-wattled LapwingVanellus indicus
3213,5GeelpootmeeuwYellow-legged GullLarus michahellis
3214,5Kleine MantelmeeuwLesser Black-backed GullLarus graellsi
3216BruinkopmeeuwBrown-headed GullLarus brunnicephalus
3223KokmeeuwBlack-headed GullLarus ridibundus
3224DunbekmeeuwSlender-billed GullLarus genei
3240LachsternGull-billed TernSterna nilotica
3241ReuzensternCaspian TernSterna caspia
3245Bengaalse SternLesser Crested-TernSterna bengalensis
3246Grote KuifsternGreat Crested-Tern or Crested TernSterna bergii
3248Grote SternSandwich TernSterna sandvicensis
3307VisarendOspreyPandion haliaetus
3338Zwarte WouwBlack KiteMilvus migrans
3341Brahmaanse WouwBrahminy KiteHaliastur indus
3342WitbuikzeearendWhite-bellied Sea-EagleHaliaeetus leucogaster
3381Bruine KiekendiefWestern or Eurasian Marsh-HarrierCircus aeruginosus
3407ShikraShikraAccipiter badius
3535Aziatische KuifarendMountain Hawk-EagleSpizaetus nipalensis
3605SlechtvalkPeregrine FalconFalco peregrinus
3611DodaarsLittle GrebeTachybaptus ruficollis
3645Indische SlangenhalsvogelOriental DarterAnhinga melanogaster
3650Indische DwergaalscholverLittle CormorantPhalacrocorax niger
3659Indische AalscholverIndian CormorantPhalacrocorax fuscicollis
3691Kleine ZilverreigerLittle EgretEgretta garzetta
3692Westelijke RifreigerWestern Reef-EgretEgretta gularis
3698Blauwe ReigerGrey HeronArdea cinerea
3707PurperreigerPurple HeronArdea purpurea
3709Grote ZilverreigerGreat EgretArdea alba
3710Middelste ZiverreigerIntermediate EgretArdea intermedia
3711KoereigerCattle EgretBubulcus ibis
3713Indische RalreigerIndian Pond-HeronArdeola grayii
3718MangrovereigerStriated Heron or Little HeronButorides striatus
3723KwakBlack-crowned Night-HeronNycticorax nycticorax
3758Zwarte IbisGlossy IbisPlegadis falcinellus
3775Indische Witte IbisBlack-headed IbisThreskiornis melanocephalus
3820Javaanse MaraboeLesser AdjutantLeptoptilos javanicus
5474Indische BlauwrugAsian Fairy-bluebirdIrena puella
5480BlauwvleugelbladvogelBlue-winged LeafbirdChloropsis cochinchinensis
5481GoudvoorhoofdbladvogelGolden-fronted LeafbirdChloropsis aurifrons
5500LangstaartklauwierLong-tailed ShrikeLanius schach
5726HuiskraaiHouse CrowCorvus splendens
5750DikbekkraaiLarge-billed CrowCorvus macrorhynchos
5823Grijze SpitsvogelAshy WoodswallowArtamus fuscus
5847,5Indiase wielewaalIndian Golden-OrioleOriolus xanthornus
5859ZwartkopwielewaalBlack-hooded OrioleOriolus xanthornus
5868Grote RupsvogelLarge CuckooshrikeCoracina macei
5912DwergrupsvogelLesser CuckooshrikeCoracina fimbriata
5913ZwartkoprupsvogelBlack-headed CuckooshrikeCoracina melanoptera
5937Kleine MenievogelSmall MinivetPericrocotus cinnamomeus
5945Scharlaken MenievogelScarlet MinivetPericrocotus flammeus
5946Bonte DwergtrillerBar-winged Flycatcher-shrikeHemipus picatus
5953WitkeelwaaierstaartWhite-throated FantailRhipidura albicollis
5999KoningsdrongoBlack DrongoDicrurus macrocercus
6000Grijze DrongoAshy DrongoDicrurus leucophaeus
6001WitbuikdrogoWhite-bellied DrongoDicrurus caerulescens
6003BronsdrongoBronzed DrongoDicrurus aeneus
6013VlaggendrongoGreater Racket-tailed DrongoDicrurus paradiseus
6026ZwartnekmonarchBlack-naped MonarchHypothymis azurea
6036Aziatische ParadijsmonarchAsian Paradise-FlycatcherTerpsiphone paradisi
6112Gewone IoraCommon IoraAegithina tiphia
6265MalabarenfluitlijsterMalabar Whistling-ThrushMyophonus horsfieldii
6277DamalijsterOrange-headed ThrushZoothera citrina
6453Bruine VliegenvangerAsian Brown FlycatcherMuscicapa dauurica
6505AzuurvliegenvangerVerditer FlycatcherEumyias thalassina
6532Tickells NiltavaTickell's Blue-FlycatcherCyornis tickelliae
6603DayallijsterOriental Magpie-RobinCopsychus saularis
6604ShamalijsterWhite-rumped ShamaCopsychus malabaricus
6610Indisch PaapjeIndian RobinSaxicoloides fulicata
6645,1Aziatische RoodborsttapuitSiberian StonechatSaxicola maura
6770GrijskopspreeuwChestnut-tailed StarlingSturnus malabaricus
6770,5Malabar grijskopspreeuwSturnia Blythii
6772PagodespreeuwBrahminy StarlingSturnus pagodarum
6777Roze SpreeuwRosy StarlingSturnus roseus
6786TreurmainaCommon MynaAcridotheres tristis
6788JunglemainaJungle MynaAcridotheres fuscus
6861PluchekapboomkleverVelvet-fronted NuthatchSitta frontalis
7078BoerenzwaluwBarn SwallowHirundo rustica
7086RoodkruinzwaluwWire-tailed SwallowHirundo smithii
7097RoodstuitzwaluwRed-rumped SwallowHirundo daurica
7142GoudborstbuulbuulBlack-crested BulbulPycnonotus melanicterus
7145RoodoorbuulbuulRed-whiskered BulbulPycnonotus jocosus
7158RoodbuikbuulbuulRed-vented BulbulPycnonotus cafer
7168WitbrauwbuulbuulWhite-browed BulbulPycnonotus luteolus
7250GoudbrauwbuulbuulYellow-browed BulbulIole indica
7266Zwarte BuulbuulBlack BulbulHypsipetes leucocephalus
7332GrijsborstpriniaGrey-breasted PriniaPrinia hodgsonii
7337Grijze PriniaAshy PriniaPrinia socialis
7560StruikrietzangerBlyth's Reed-WarblerAcrocephalus dumetorum
7601LangstaartsnijdervogelCommon TailorbirdOrthotomus sutorius
7676Grauwe FitisGreenish WarblerPhylloscopus trochiloides
7802Gevlekte JungletimaliaPuff-throated BabblerPellorneum ruficeps
7889RoodbuikboomtimaliaTawny-bellied BabblerDumetia hyperythra
7890ZwartvoorhoofdbabbelaarDark-fronted BabblerRhopocichla atriceps
7913JunglebabbelaarJungle BabblerTurdoides striatus
7964BruinwangnontimaliaBrown-cheeked FulvettaAlcippe poioicephala
8126MalabarenkuifleeuwerikMalabar LarkGalerida malabarica
8134Kleine VeldleeuwerikOriental Sky LarkAlauda gulgula
8164Groengrijze HoningvogelPlain FlowerpeckerDicaeum concolor
8226PurperstuithoningzuigerPurple-rumped SunbirdNectarinia zeylonica
8227DwerghoningzuigerCrimson-backed SunbirdNectarinia minima
8244PurperhoningzuigerPurple SunbirdNectarinia asiatica
8246LotushoningzuigerLong-billed or Loten's SunbirdNectarinia lotenia
8298Kleine SpinnenjagerLittle SpiderhunterArachnothera longirostra
8321HuismusHouse SparrowPasser domesticus
8344Indische RotsmusChestnut-shouldered PetroniaPetronia xanthocollis
8360Indische Bonte KwikstaartWhite-browed WagtailMotacilla madaraspatensis
8366Grote Gele KwikstaartGrey WagtailMotacilla cinerea
8384LadangpieperPaddyfield PipitAnthus rufulus
8658SpitsstaartbronzemannetjeWhite-rumped MuniaLonchura striata
8662ZwartkeelbronzemannetjeBlack-throated MuniaLonchura kelaarti
8663MuskaatvinkScaly-breasted MuniaLonchura punctulata

Geen opmerkingen:

Een reactie posten