23 november, 2011

Topdag in Zeeland

Vandaag een fantastisch dag beleefd in Zeeland. Het begon bij de buitenhaven van Stellendam (nog in Zuid holland) waar we een Grote zeeeend zagen. Helaas te ver weg om te fotograferen. Bij de Brouwersdam ver op zee heel veel Brilduikers, Middelste zaagbekken, Eiders, Toppers en ook een Zwarte zeekoet.Een paar dagen gelden voor het eerst hier gezien! Een Zwarte zeekoet is een broedvogel van de kusten van Zweden, Noorwegen, IJsland en het noorden van Groot Brittannië. Ze overwinteren voornamelijk in de Oostzee en slechts zelden in de Noordzee. Het was dus een buitenkans er hier eentje te zien.
Bij de Stompe toren van Koudekerke vlogen 2 Velduilen duidelijk op zoek naar prooi. Helaas te ver weg voor een goede foto. Gelukkig werd er ook eentje ontdekt langs de waterkant van de Oosterschelde. Goed verscholen in het gras toch goed voor enkele leuke foto's. Zoals gebruikelijk bij Velduilen waren er nog meer fotografen actief. Het is zonder meer een van de meest fotogenieke vogels die ik ken. Uiteraard een persoonlijke opvatting!
Ín de namiddag nog even naar de al eerder op waarneming.nl gemeldde Zwarte rotgans gegaan. Gelukkig ook gevonden en redelijk gefotografeerd. Het valt niet mee met tegenlicht wat goede opnamen te maken. Zeker van een vogel met een bijna zwarte kleur.De Zwarte rotgans broedt in Oostelijk Siberie, Alaska en NW Canada. Best wel een eind weg! In ieder geval erg leuk er hier eentje te zien. Het overkomt me de laatste tijd niet vaak meer dat ik een nieuwe soort kan toevoegen aan mijn portfiolio.

Geen opmerkingen: