16 november, 2011

Fietstocht via Middendelfland naar Scheveningen v.v.

Het is vanmorgen prachtig helder weer. Ik besluit de fiets te nemen en via Midden-Delfland, Delft, Rijswijk en Den Haag naar Scheveningen te gaan. Onderweg kom ik langs de spoorlijn en hoogspanningsmasten bij de Vockestaert. Hopelijk is Slechtvalk aanwezig. Het was me de afgelopen tijd nog niet gelukt een goede foto te maken. Steeds weer waren de omstandigheden niet goed zoals tegenlicht of toch te ver weg op de "verkeerde" hoogspanningsmast. Helaas is er onderweg niets te zien. Bij het plasje in het Abtwoudse Bos zitten gelukkig wel twee Kleine zwanen die aan het grondelen zijn. Niet echt leuk voor een foto. Dan maar door naar de haven van Scheveningen. Hier is de laatste tijd een Grote Zee-eend gezien. Geen alledaagse verschijning. In de binnen- en buitenhaven is niets te zien behalve enkele Futen. Dan maar even naar de uiterste punt van de pier gegaan. Aan de zuidkant van de pier vliegt ineens een groep meeuwen de volle zee op. Al spartelend vliegt een Grote Zee-eend mee. Duidelijk een beest die niet helemaal goed is. het lukt me nog net een matige foto te maken voordat de vogel aan de horizon verdwijnt. Aan de kop van de pier doe ik even mee met zee trektellen. Er is altijd wel iemand met een telescoop die de horizon aftuurt. Er is heel veel trek van Futen. Ook een enkele Roodhalsfuut wordt daarbij gespot. Leuk is een langs vliegende Alk en Zeekoet te zien. Ook een paar Roodkeelduikers komen met grote snelheid voorbij. Het is best wel fris aan de kust dus ik besluit maar weer mezelf warm te fietsen en huiswaarts te gaan.

Bij de het plasje in het Abtwoudse bos zitten nog steeds de Kleine zwanen. Ze zijn zich volop aan het poetsen. Na afloop hiervan weet ik inmiddels uit ervaring gaan ze nog even klapwieken. Dit geeft me de gelegenheid een stel leuke actiefoto's te maken.Verderop zit gelukkig ook de Slechtvalk op een voor mijn gunstige plaats op een hoogspanningsmast. Ook deze wordt op de gevoelige plaat vastgelegd. Al met al een leuke (en sportieve) dag.

1 opmerking:

Marion zei

Goed, die fietstocht, dat moet een lekker gevoel zijn. De Kleine Zwanen zijn heel mooi, ik heb ze ook al in een blogje verwerkt. Heb je de jongen ook gezien?
Groeten, Marion