27 september, 2012

Vossen AWD

Regelmatig zie ik op diverse Blog's prachtige opnamen van Vossen. Ondanks jarenlang "polderen" heb ik nooit een mooie opname kunnen maken van een Vos. In mijn omgeving zijn ze wel te zien maar zeer schuw. Het leek me tijd om hier eens verandering in te brengen. In de AWD zijn ze vaak te zien en soms zeer tam dus lijkt het me een goed idee hier eens een kijkje te nemen. Met googelen kom je al een heel eind als je precies wilt weten waar ze normaal gesproken gezien worden. Goed voorbereid ga ik samen met vriend Wim naar de AWD. De ingang Panneland geeft de kortste route naar de plek. Het is toch nog zo'n kleine 4 km wandelen voordat we bij de plek arriveren. Vanuit het kruispunt van wegen kunnen we mooi alle kanten met de verrekijker afzoeken. Helaas geen vos te zien. Zou ik wel op de juiste plek staan?
Na een kwartier zie ik in de verte uit westelijke richting een vos aankomen. We wachten geduldig af en ja hoor hij komt onze kant uit. Snel neem ik wat foto's met mijn 300mm. Al snel moet ik van lens verwisselen. Wat komt hij dichtbij! Je kan zien dat de Vos gewend is aan mensen. Tot op ca.1 m sluipt de Vos naderbij. Ongelofelijk! Als je dit voor het eerst meemaakt dan krijg je daar wel een kick van. In alle standen maak ik foto's. Als je dan toch de kans krijgt dan moet het maar meteen uitgebreid gebeuren. Een tweede Vos sluit zich aan. Er komen nu wat wandelaars bij die de Vossen gaan voeren. Ja hier is het de Vossen toch eigenlijk om te doen! Het is natuurlijk leuk maar het is wel de vraag of op deze manier fotograferen wel voldoende bevrediging geeft. Als je gewend bent zoals ik met vogelfotografie om uiterst voorzichtig te werk te gaan en je al blij bent met een enkele foto dan is dit wel even een verademing maar de spanning van fotografie gaat wel verloren. Wat wel blijft is de intentie om zo creatief mogelijke foto's te maken. Het is in ieder geval leuk geweest om een keer te doen. Misschien van de winter nog een keer in de sneeuw.

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog

8 opmerkingen:

Nieske zei

Ja het is de uitgelezen manier om een vos te spotten...
Maar dat voeren, daar houd ik niet van..
maar goed sommige mensen begrijpen dat niet..
Maar als je er toch bent, kun je je idd uitleven, ik zou dat ook gedaan hebben..
Het is je prima gelukt, heel mooie opnames..

gr. Nieske

Marion zei

Hi Ben, ja dat is wel even genieten he? Je beschrijft precies wat ik de eerste keer ook voelde bij die vossen!
Toch blijven het prachtige foto's!
Groeten, marion

waldlaeufer68 zei

Hi Ben..
wenn die Tiere an den Menschen gewöhnt sind bekommt man sehr schöne Bilder von solchen scheuen Tieren.. tolle Serie..
Grüsse Frank

kiekismichel zei

Super Ben hele mooi vosjesen dat portretje geweldig gedaan !

Gr Michel

Helma zei

Inderdaad prachtige vossen foto's Ben.

ik ben maar 1x een vos tegengekomen in deAWD en die was niet eens tam!

Groetjes, Helma

Gonnie van de Schans zei

Heel herkenbaar verhaal voor mij. Vreselijk dat het voeren gebeurt, maar daardoor komen de vossen wel dichtbij en krijg je deze kansen.
Het zijn prachtige en zeer fotogenieke dieren.
Groeten, Gonnie

Noushka zei

Nice blog, fine photography!
Wonderful captures of these foxes!
We have many around where I live but to take pictures is quite difficult!
Well done!

JWG Fotografie zei

Gaaf he Ben! Van zo dichtbij! Maar ik begrijp jou statement wel. Ik vond het ook prachtig om ze van zo dichtbij te fotograferen. Alleen de spanning is er af. En het voeren is eigenlijk helemaal niet goed! Naar mijn idee moet hier in de toekomst echt wat aan gedaan worden.

Prachtige foto's!

Groeten,
Jan Willem