04 november, 2014

Goudhaantje

Wat voor het Vuurgoudhaantje geldt, geldt zeker ook voor het Goudhaantje. Als je Vuurgoudhaantjes ziet of hoort dan zijn er bijna altijd ook Goudhaantjes in de buurt. De biotoop is, weet ik uit ervaring, hetzelfde. Parkachtig landschap met gemengde bossages van loof- en dennebomen. Ook dit keer heb ik weer gebruik gemaakt van een geluidsopname die ik heb afgespeeld op mijn portable telefoon. Ze reageren wel wat trager dan Vuurgoudhaantjes. Het op gehoor vinden is voor mij niet weggelegd zoals al eerder aangegeven in mijn eerdere Blog over Vuurgoudhaantjes.
Verdeeld over meerdere dagen is het gelukt een aantal leuke opnamen te maken. De vogels zijn vaak maar heel kort uit de dekking en laten zich dan af en toe fraai zien. Hoewel het nog niet makkelijk is omdat ze heel beweeglijk zijn, ben ik tevreden over het resultaat. Pas op de foto's kan je ze eindelijk rustig bekijken en zien wat een prachtig vogeltje het is! Vooral het kraaloogje omgeven met een vaal wit vlekjein combinatie met de kruintekening en het dunne zwarte snaveltje maken ook dit vogeltje tot een vliegend juweeltje. 
Wellicht goed om nog even te vermelden dat de meeste opnamen gemaakt zijn met ISO 1600 en F4 als diafragma. Omdat de meeste opnamen gemaakt zijn in een schemerachtige omgeving zonder direct zonlicht moest ik wel deze hoge ISO-waarde toepassen op scherpte te verkrijgen. Het nadeel is dan weer wel dat er wat ruis ontstaat.Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de leuke reacties op mijn vorige Blog.

6 opmerkingen:

Maria zei

Hallo Ben,
Wat een mooie kans zeg! Het valt niet mee een Goudhaantje (of vuurgoudhaantje) op de foto te krijgen en zeker niet zo veel close-ups. Jammer van die 1600, maar dat is soms niet anders. Toch schitterende resultaten!
groetjes
Maria

Piet zei

Ben wat een fraaie opnames dat is genieten!!

Loes Willebrand zei

Hoi Ben
Je krijg er geen genoeg van om die vogeltjes te fotograferen , je heb weer ze mooi in beeld gebracht .
Groetjes Loes

Tinie zei

Prachtig soort had je voor de lens Ben. Ik zou er jaloers van worden ;-))
Prachtige serie die je maakte.
groetjes Tinie

Helma zei

Hoi Ben,
je hebt het Goudhaantje hier echt mooi te pakken. het is zeker niet gemakkelijk om deze te fotograferen want ze blijven vaak in "dekking" Ik had maar wat graag naast je gestaan in deze :-)
Groetjes, Helma

Gonnie van de Schans zei

Leuk! Het blijkt bij jou goed te werken. Ik heb het geprobeerd met mijn I-pad, maar het volume was denk ik niet hard genoeg, want het had geen effect. Genieten hoor zo'n serie.
groeten, Gonnie