02 december, 2014

Zwarte Ooievaar

Een Zwarte Ooievaar zien in Nederland is altijd heel bijzonder. Vandaag lukte het ons bij een al eerder gemeldde waarneming bij Sint Philipsland in de Kramerspolder. De vogel die gekleuringd is, was ook vorige week gezien bij de Stolpweg in Haamstede. De vogel draagt een kleurring Wit TA20 aan de linkerpoot en is als nestjong geringd op 17-06-'14 in Maulberg in Duitsland. Dit volgens een publicatie op de website van vogelbescherming. Een winterwaarneming is best wel bijzonder omdat normaal gesproken de vogels in augustus doortrekken naar hun overwinteringsgebieden in Afrika. Aan het gedrag is te zien dat de vogel op dit moment voldoende voedsel in een sloot vangt al is moeilijk waar te nemen waar die kleine hapjes uit bestaan. De weersomstandigheden waren vandaag zeer matig voor fotografie. Het was nevelig en somber. Echt een winterse dag zoals ze in december gebruikelijk kunnen zijn. Alleen met een hoge ISO-waarde lukte het een aantal leuke foto's te maken.  

Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra

Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra

Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra


Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra

Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra
Zwarte Ooievaar - Black Stork - Ciconia nigra
 Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

6 opmerkingen:

Maria zei

Ha Ben, Een zwarte Ooievaar zien is toch heel leuk! Ik heb dat genoegen nog nooit gehad! Jammer dat je minder weer had, de hoge ISO geeft dan altijd wat ruis. Maar toch mooie resultaten!
groetjes,
Maria

Tinie zei

Wow, dit is mooi Ben.
Prachtige foto's van de zwarte ooievaar. Dit is een soort die ik nog niet in het echie heb gezien.
Groetjes Tinie

waldlaeufer68 zei

Ben da sind dir tolle fotos gelungen, die schwarz störche sind hier bei uns sehr selten..
Grüsse Frank

Nieske Siepel zei

Hoi Ben............

Maar je hebt hem, mooie waarneming en ondanks de hoge ISO's zijn de foto's toch goed geworden....Menig 1 is jaloers op je...

gr. Nieske

Helma zei

Hoi ben,
heel gaaf om een zwarte ooievaar te zien en te kunnen fotograferen. Het genoegen hebben wij een keer gehad en dat is al jaren terug, maar toen geen camera mee. Dit is echt heel cool wat je hier laat zien :-)

Groetjes, Helma

Gonnie van de Schans zei

Bij een wandeling op de heide in Heeze mocht ik eens door een telescoop kijken naar een zwarte ooievaar. Hij zat ver weg. Jij hebt hem wel lekker dichtbij kunnen zien. natuurlijk wil je dan eigenlijk optimale omstandigheden maar dat gaat helaas niet altijd. Toch fijne beelden.
groeten, Gonnie