04 april, 2015

Nieuwe Bridgecamera van Nikon (2)

Ik zou nog even terugkomen met wat technische aspecten van de P900. Ter vergelijking heb ik een aantal foto's gemaakt waarbij de zoom centraal staat. De camera is op de A-stand gezet. Hierbij is dus het diafragma te wijzigen. In dit geval is het diafragma gefixeerd op F8 en is dus de diafragma voorkeuze. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een statief en is dus de vibratiereductie uitgeschakeld. Dat laatste is noodzakelijk als je gebruik maakt van een statief voor een goede werking. Dit volgens de gebruiksaanwijzing. De scherpstelstand staat op AF-F. De ISO-waarde varieerde van 100 tot 400 automatisch. De foto's zijn niet gecropt en beeldvullend gemaakt. Alleen de beeldverhouding is aangepast aan het formaat 4x6 omdat dit formaat altijd door mij gebruikt wordt in dit Blog. De beeldgrootte is verkleind tot 800 pixels breed.  Lees het bijschrift voor de gebruikte zoom.

Deze foto is gemaakt met de wide stand 24mm. Het hoofdonderwerp is nog niet te zien.


Deze foto is gemaakt ingezoomd op 55mm


Deze foto is gemaakt ingezoomd op 220mm

Deze foto is optical ingezoomd op 1000mm

Normaal gesproken ga je inzomen tot 2000mm optical. Dit is dan de uiterste optische inzoom. Deze foto is digitaal ingezoomd tot 2399mm en ben ik al extra 399mm digitaal ingezoomd zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Deze foto is gemaakt digitaal  ingezoomd op 4000  mm. Dus zeer fors digitaal ingezoomd.  Nog steeds een acceptabel plaatje

Deze foto is gemaakt digitaal  op 5594 mm zeer fors digitaal ingezoomd. Nog steeds een redelijk acceptabel plaatje

Deze foto is digitaal  ingezoomd op 8000mm

Mijn conclusie is dat de gemaakte foto's t/m 2399 mm ingezoomd goed zijn. Daarna wordt de kwaliteit minder maar is nog wel goed genoeg voor een bewijsplaatje.

Ben benieuwd naar uw mening.

Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

5 opmerkingen:

Maria zei

Ik ben onder de indruk Ben, maar heb je ook enkele foto's uitgeprobeerd met die vibratiereductie aan? Ik denk dat het nl. wel kan samen met statief. Of was het windstil en had je afstandbediening gebruikt?
groetjes,
Maria

Roos zei

Nou dat valt zeker niet tegen. Prachtige resultaten geeft dit toestel. Dat zal nog menig mooie plaat opleveren.
Fijne Pasen.
Roos

Fotografie Ronald de Ruyter zei

Erg indrukwekkend. Zeker als de foto's niet worden afgedrukt is de kwaliteit voor mijn meer dan voldoende. Heb het vermoeden dat we vele mooie plaatjes gaan zien van deze camera.
Gr. Ronald

Tinie zei

Daar kun je dan best ver mee inzoomen zonder dat het aan kwaliteit veel verliest. Alleen je laatste foto daar zit weinig detail
meer in het verenpak en er ontstaat ruis. Wat natuurlijk ook niet gek is na zo veel in te zoomen (digitaal)
De andere foto's zijn mooi om te zien.
Groetjes Tinie

En bedankt voor je info erbij ;-)))

Helma zei

Ik moet zeggen dat het mij echt ontzettend meevalt wat de kwaliteitsverlies betreft. Ik dacht nl dat dit veel meer zou zijn maar niet dus. Ik ben het met de vraag van Maria wel eens om ook te proberen met je vibratiereductie aan op statief.
Groetjes,
Helma