02 april, 2015

Nieuwe Bridgecamera van Nikon (1)

Al een poosje liep ik rond met het idee om een Bridgecamera te kopen. Dit type camera's beschikt over een een flinke zoom en zijn bovendien uitgerust met een aantal leuke mogelijkheden voor  macro en landschapsopnamen. Als je vogels fotografeert dan kom je bijna altijd mm te kort. Daar kan zo'n Bridgecamera natuurlijk een mooie aanvulling voor zijn. En dat allemaal zonder objectief wisseling!

Nikon heeft onlangs de P900 geïntroduceerd. Een Bridgecamera met een zoom van maar liefs 83x. Omgerekend 2000 mm!! Op dit moment echt met stip nummer 1 in cameraland. Bovendien zijn er nog een aantal specificaties die ook handig kunnen zijn zoals WIFI en GPS. Het zwenkbare display geeft een prachtig helder beeld en is draaibaar in alle standen wat b.v. fotograferen op een laag standpunt heel makkelijk maakt. Ook fotograferen door de elektronische zoeker geeft een helder beeld. Wat echt fantastisch is dat je ook bij gebruik van de enorme zoom gewoon uit de hand kan fotograferen omdat er een hele goede vibratie reductie op zit. Ook het gewicht van de camera is laag en is dus makkelijk mee te nemen. Kortom redenen genoeg om zo'n camera aan te schaffen. Voor uitgebreide specificaties zie de site van Nikon

Hoewel ik er inmiddels enkele keren mee op pad ben geweest heb nog geen afgewogen oordeel over deze camera maar het ziet er wel heel veelbelovend uit.

Uiteraard blijf ik ook mijn eigen combinatie Nikon7100 + 300 mm gebruiken omdat deze vooral voor actie momenten een snelle AutoFocus heeft. Ik moet nog zien of b.v. vluchtopnamen met de P900 te maken zijn.

Afgelopen woensdag voor het eerst de camera in de Delta uitgeprobeerd. Oordeel zelf maar over de eerste resultaten. Ik heb bij de opnamen nog niet de uiterste grens van de zoom gebruikt.

Ik ga binnenkort opnamen  maken van een ver object met de verschillende zoomstanden van de P900 en dit vergelijken met mijn combinatie Nikon 7100 + 300mm. Daarbij zal ik de technische gegevens vermelden. De resultaten daarvan  zal ik in een volgend blog laten zien.

Ree - Capreolus capreolus
Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia

Brandgans - Barnacle Goose - Branta leucopsis
Rotgans - Brent Goose - Branta bernicla
Kievit - Northern Lapwing - Vanellus vanellus
Graspieper - Meadow Pipit - Anthus pratensis
Zwarte Ruiter - Spotted Redshank - Tringa erythropus
Scholekster - Eurasian Oystercatcher - Haematopus ostralegus
Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.


8 opmerkingen:

Tinie zei

Mooi om te zien Ben.
Dat ziet er goed uit met je nieuwe camera. De foto van de kievit en de zwarte ruiter zijn perfect.
Prachtig van kleuren en scherpte.
Ik vraag mij af hoeveel je nu ingezoomd hebt met het fotograferen. Of heb je ze naderhand nog gecropt.
Groetjes Tinie

Ben van den Broek zei

Hallo Tinie, nee ik heb ze alleen uitgeneden voor een goede compositie. Gr. Ben

Ben van den Broek zei

Tinie, nog ter aanvulling... Hoeveel ik heb ingezoomd kan ik nog wel nagaan. Voorzover ik nog weet ben ik niet tot de uiterste zoom gegaan. In ieder geval heb ik wel beeldvullend kunnen fotograferen. Ben

Roos zei

Gefeliciteerd met deze mooie aanwinst. De foto's die je er mee gemaakt hebt zijn prachtig.

Maria zei

Ha Ben,
Mooie foto's
En het gebruik van de Brigdgecamera klinkt veelbelovend! Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen van vluchtopnames, want zo'n camera mee op een boot b.v. is dan wel aantrekkelijk!
Of lange wandeltocht, lekker licht!
groetjes,
Maria

Fotografie Ronald de Ruyter zei

Ziet er zeer goed uit. Mijn DSLR moet vervangen worden (display defect) en was/ben aan het kijken naar systeem camera's vooral de Olympus OM-D EM-10 heeft nu mijn aandacht. Maar nu ik dit zie ...... Geen echte compacte camera maar geen "gezeur" met lenzen is wel weer erg aantrekkelijk. Ben net als andere wel benieuwd naar (snel) bewegende voorwerpen.
Gr. Ronald

Jan Windhouwer zei

Hallo Ben, ik kom hier via Tinie's blog, 'k zag daar je afbeelding van de camera.
Ben onder de indruk van de foto's die je er mee hebt gemaakt.
Je uitleg bij de reacties is ook duidelijk.
Mede gezien het gewicht een veelbelovend toestel.
Ik wens je fijne Paasdagen.
Gr Jan W

Trienke de Haan Mulder zei

hoiii, ik heb ook de coolpix p900 en ben er ook zeer te vreden mee,