24 juni, 2012

Allerlei

Nu de zomer is begonnen, al kan je er weinig van merken, is het lastiger vogels te fotograferen. Er wordt  minder gezongen en daardoor zitten ze ook steeds minder op een vaste plek wat voor fotografie wel handig is. Vogels leven nu wat meer verborgen. Hopelijk gaat het weer verbeteren en kunnen we naadloos overstappen op macrofotografie van b.v. vlinders en libellen. De afgelopen dagen heb ik nog wel enkele leuke opnamen kunnen maken. Hieronder een compilatie:

Steenuil - Little Owl - Athene noctua
Langs de Woudweg was het leuk om deze Steenuil nu eens op een knotwilg te fotograferen i.p.v. op een paaltje.

Blauwborst - Bluethroat - Luscinia svecica
Blauwborst - Bluethroat - Luscinia svecica
De Blauwborstjes hebben nu jongen en zijn druk bezig ze van voer te voorzien. Vaak verraden ze hun aanwezigheid door nadrukkelijk te alarmeren als je te dichtbij staat. Hun normale schuwheid wordt een stuk minder. Een buitenkans om ze te fotograferen.

Wielewaal - Eurasian Golden-Oriole - Oriolus oriolus
In de Broekpolder ontdekte ik samen met een andere vogelaar ter plaatse de bouw van een Wielewalennest. Een buitenkans om voorzichtig de ontwikkelingen te volgen. Helaas heeft het nest de weersomstandigheden niet kunnen weerstaan. Bij diverse bezoeken zag ik regelmatig dat het soms heel erg hard waaide waardoor het nest soms wel 2 meter heen en weer werd geslingerd. Bij de laatste bezoeken zag ik geen broedende vogel meer. Hopelijk heb ik het mis...

Gierzwaluw - Common Swift - Apus apus
Het blijft de laatste tijd nogal waaien en dus doen zich regelmatig kansen voor om Gierzwaluwen te fotograferen. De ultieme foto waarbij de Gierzwaluw een insect uit de lucht plukt heb ik nog niet kunnen maken. Hopelijk gaat dat nog een keer lukken.

Baardman - Bearded Parrotbill - Panurus biarmicus

Een bezoek aan de Rietputten bij Maassluis leverde nog een juveniele Baarman op.

Sprinkhaanzanger - Common Grasshopper-Warbler - Locustella naevia

Deze Sprinkhaanzanger in de Broekpolder in Vlaardingen liet zich weer volop horen. Is dit een late binnenkomer of is hier sprake van een 2e broedsel.


Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog.

6 opmerkingen:

Marion zei

Een hele fijne blog weer, Ben. Leuk om de plekjes te zien die ik ook regelmatig bezoek (of waar ik langs fiets op weg naar het werk). Steenuiltje heb ik helaas nog niet kunnen ontdekken...
De blauwborsten zijn ook super, Vockestaert?
Hartelijke groten, marion

Tinie zei

Pracht foto's heb je gemaakt van al die vogels (tjes)Ben.
De wielewaal vind ik wel heel bijzonder, hopelijk vind je het nest nog terug;-))
De blauwborst is ook een pracht vogeltje, wat ik hier helaas niet zie.
Gr. Tinie

Helma zei

Hoi Ben,

het is inderdaad lastiger om nu vogels te fotograferen daarom ben ik nu ook meer met macro bezig. Al heb ik wel 2 weken terug de ijsvogel en de kleine karekiet mooi weten te vangen (ga ik komende week plaatsen).

ik ben best beetje jaloers op je steenuil. Wat een prachtige foto. Is mij nog nooit gelukt om een uiltje in de vrije natuur te fotograferen. ook je Wielewaal is mooi (heb ik ook nog nooit in real life gezien).

Hele mooie serie weer.

groetjes, Helma

Arné Roest zei

Zeer fraaie foto's. Kan niet anders zeggen.

Groet,
Arné

Ben van den Broek zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
RVDaalen zei

Hallo Ben,

Wat een fraaie reeks vogel foto's weer zeg. Steenuiltje zo mooi in de wilg. Blauwborst met voedsel is zijn bekkie en de Sprinkhaanzanger ook weer zo mooi op de plaat gezet.

Zou wel jammer zijn als het nest van de Wielewaal verloren is gegaan. Laten we hopen dat we het mis hebben en we alsnog kunnen genieten van deze tropische kleurrijke vogels.


Gr,

REmco