06 juni, 2012

Ook "gewone" soorten zijn het waard gefotografeerd te worden.

Vanavond met het mooie licht naar de Kandelaarplas geweest. Ik zag geen spectaculaire maar wel algemene soorten die het natuurlijk ook waard zijn om gefotografeerd te worden. Allereerst de Nijlgans. Door veel mensen verguist omdat deze exoot hier niet thuis hoort. Hoe je het ook bekijkt het zijn wel zeer mooie vogels. Van mij mogen ze blijven.

Nijlgans - Egyptian Goose - Alopochen aegyptiacusNog zo'n exoot is de Grote Canadese Gans. Een hele sterke soort die je tegenwoordig ook overal het hele jaar door kunt zien. Geweldig die power die ze uitstralen. Mogen van mij ook blijven...

Grote Canadese Gans - Greater Canada Goose - Branta canadensisOp dezelfde weide nog een Scholekster die helaas erg schuw was. Met mijn Nikon V1 toch geen probleem met het grote zoombereik door de cropfactor van 2,76x beschik ik over 828mm.

Scholekster - Eurasian Oystercatcher - Haematopus ostralegusOok een Visdief die na een bad op het paaltje zat te drogen liet zich goed fotograferen. Door het mooie licht heb ik met veel voldoening ook de gewonere soorten met veel plezier gefotografeerd.

Visdief - Common Tern - Sterna hirundo


Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog.

2 opmerkingen:

Tinie zei

Van mij mogen alle vogels blijven,ze zijn allen op hun eigen manier mooi.
Prachtige serie heb je weer gemaakt, scherp en mooi van kleur.
Groetjes Tinie

RVDaalen zei

Mooie platen weer Ben, van de toch wel alledaagse vogels/ganzen. Wat een voordeel blijf jij toch houden met zo'n enorme cropfactor.

Ik ben wel beneiwud welke vogel er weg moet aangezien je het hebt over "die mag blijven"? ;-)


Gr,

Remco

ps. morgenochtend weer Vockestaert kom je ook weer ff, kan ik meteen mijn visitekaartje aan je geven.
Vanavond gaat mijn nieuwe blog online van de Woudaap!!!