29 juni, 2012

Tiengemeten

Gisteren een met mijn vriend Hemme een dagje naar Tiengemeten geweest. Tiengemeten in bezit van Natuurmonumenten is een fantastisch mooi gebied om te wandelen of te fietsen. Via de veerboot die elk heel uur vertrekt vanuit Nieuwendijk afvaart ben je in 10 minuten op het eiland en kan het eilandgevoel beginnen...In het plasje direct naast het informatiecentrum werd al enige dagen een Zwarte ibis gesignaleerd. De Zwarte ibis is best wel zeldzaam in Nederland dus voor ons een buitenkans er eentje te zien. Gelukkig was de vogel nog steeds ter plaatse alhoewel redelijk ver weg. Toch lukte het om een aantal redelijke foto's te maken.

Zwarte Ibis - Glossy Ibis - Plegadis falcinellus

Zwarte Ibis - Glossy Ibis - Plegadis falcinellus

Zwarte Ibis - Glossy Ibis - Plegadis falcinellus

Zwarte Ibis - Glossy Ibis - Plegadis falcinellus

Natuurlijk was er nog veel meer te zien. Zoals Kemphanen, Kluten, Kieviten, Bosruiter, Scholekster, Lepelaars, Grauwe ganzen en zelfs een IJsvogel en als klap op de vuurpijl een Aziatische Goudplevier. Zeer zeldzaam te zien in Nederland. Eigenlijk te veel om op te noemen.  Helaas allemaal heel ver weg en niet goed fotografeerbaar. Wel lukte dat met mijn eerste Bruine zandoogje van dit jaar.


Bruin zandoogje

Ook het visdiefje liet zich fraai zien op het paaltje van het NAP.

Visdief - Common Tern - Sterna hirundo

Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog

5 opmerkingen:

JWG Fotografie zei

Fantastisch Ben! Die Zwarte Ibis. Om enthousiast van te worden. Schitterende plaatjes!

Het eiland Tiengemeten heb ik dankzij mijn ouders een aantal jaren geleden leren kennen. Ze hebben mij na 4 keer vragen meegenomen en ik ben er helemaal weg van. Ik heb zelfs nog een DVD van de aanleg en herinrichting van het eiland. Weelde, Weemoed en Wildernis. Heel erg origineel! De oom van mijn vriendin heeft er zelfs ook nog gewoond. Reden genoeg om ook maar weer eens te gaan!

Groeten,
Jan Willem.

Tinie zei

Prachtig om de zwarte ibis te kunnen vastleggen Bert, wat zul je genoten hebben. Mooi staat die er op. Groetjes Tinie

Marion zei

Mooi, die ibis! Leuke buitenkans zo. Tiengemeten hebben wij ook eens bezocht, zeker een aantrekkelijk gebied! Hartelijke groeten, Marion

RVDaalen zei

Hallo ben,

Ik had je foto's al op waarneming gezien. Prachtige waarneming van de Zwarte Ibis. Je hebt hem fraai op de kiek gezet ondanks de afstand. Tiengemeten lijkt me echt een prachtig stuk natuurgebied waar ik graag zelf ook een keer heen wil.


Gr,

Remco

Robert Wagter zei

Hoi Ben,

Jammer dat ze zo ver weg zaten. Dat is best wel balen denk ik.

Al veel gelezen en gehoord over Tiengemeten. Beetje uit de buurt maar wil er toch nog een keer heen.

Groeten,
Robert