03 augustus, 2012

Dagje Zeeland

Vandaag richting zeeland naar het gebied Schelphoek buitendijks. In eerste instantie natuurlijk voor de Amerikaanse goudplevier die hier regelmatig wordt gezien. Helaas niet vandaag door mij. Wel diverse Zilverplevieren gezien. Deze zorgden aanvankelijk nog wat verwarring maar het verschil met de Amerikaanse is toch evident. Een verrassing was toch wel een koppel patrijzen die plotseling opvloog en een paar honderd meter in het talud weer landde. Het was dit jaar de eerste keer dat ik ze zag. Ze zijn de laatste jaren heel zeldzaam geworden. Het lukte me een paar leuke foto's te maken. Nummer 123 in het kader van het Vogeljaar 2012 Zie tab Vogeljaar 2012...

Patrijs - Grey Partridge - Perdix perdix

Patrijs - Grey Partridge - Perdix perdix

Patrijs - Grey Partridge - Perdix perdix

Bij de Brouwersdam was het heel druk met vakantiegangers. Bijna alle plekken aan de waterkant waren bezet. Gelukkig was er toch nog een stuk vrij en daar zaten een flinke groep Steenlopers. Een deel nog in zomerkleed en heel veel juvenielen. Natuurlijk heb ik allang foto's van de Steenloper maar in het kader van het vogeljaar 2012 toch weer een uitdaging om ze ze mooi mogelijk te fotograferen.

Steenloper - Ruddy Turnstone - Arenaria interpres

Als toegift nog een Grote mantelmeeuw in het kader van het vogeljaar 2012. Dit brengt het totaal op 125 vogelsoorten gefotografeerd dit jaar.

Grote Mantelmeeuw - Great Black-backed Gull - Larus marinus


Een verrassing was vanmorgen een egel in de tuin.

Egel - Erinaceus europaeus

Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog.

5 opmerkingen:

Elly zei

Prachtig dat je de patrijs zo mooi hebt kunnen fotograferen. Inderdaad heel bijzonder om te zien. Steenloper staat er goed op. Mooie vogel.
Gr. Elly

Helma zei

Wow Ben,

wat een mooie serie. Ik heb ook nog geen Patrijs gezien, maar deze foto's zijn weer super. Ook de steenloper staat er schitterend op.

groetjes, Helma

Tinie zei

Prachtige serie, een patrijs heb ik nog niet kunnen vastleggen, ze zijn weg voor ik ze goed zie.
De egel vind ik erg mooi.
Gr. Tinie

waldlaeufer68 zei

Hallo Ben,
das erste Bild ist sehr schön.. da sieht man wie gut die Vögel getarnt sind... auch der kleine Igel ist sehr schön
Grüsse Frank

natuurkieker zei

Wat een mooie waarneming die Patrijzen. Inderdaad geen soort die je dagelijks tegenkomt. Knappe foto's heb je er van kunnen maken.
Mijn favoriete foto is de Steenloper, met een mooi standpunt en mooi uitgelicht, prachtig!
Een Egel in je tuin is overigens ook een aardige verrassing, leuk.
Natuurkieker Coby