22 juli, 2013

Hoek van Holland altijd leuk

Vorige week zag ik een juveniele meeuw aan het eind van de pier in Hoek van Holland die ik niet meteen met 100% zekerheid thuis kon brengen. Ik had geen gids bij me en besloot snel wat foto's te maken om thuis de determinatie rond te krijgen. Achteraf  bleek mijn eerste ingeving juist te zijn. Hier was sprake van een juveniele Zwartkopmeeuw.  Let op de witte ondervleugeldekveren, geheel zwarte snavel en zwarte poten. Echt een prachtige meeuwensoort die in Nederland vrij zeldzaam is. Zo levert Hoek van Holland altijd wel iets bijzonders op!

Vandaag was het prachtig weer. Wat kan je beter doen dan naar de kust gaan! We besloten een dagje door te brengen op het strandje naast het Vispaleis aan de Koningin Emma Boulevard in Hoek van Holland. Natuurlijk met de mogelijkheid om tussendoor nog wat vogelplaatjes te schieten van de daar altijd aanwezige vogels. Heel verbaast ben ik over de aanwezigheid van een prachtige juveniele Lepelaar die zich niets aan trekt van de drukte langs de Boulevard. De vogel laat zich heel goed benaderen en is voor sommige badgasten (zoals ik zij de gek) een dankbaar onderwerp.
Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia

Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia

Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia

Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia

Lepelaar - Eurasian Spoonbill - Platalea leucorodia
Grappig dat waadvogels altijd de kant oplopen om hun ontlasting kwijt te raken!

Op het strandje kwamen ook de Huiskraaien nog even langs. Gelukkig heb ik wat oud brood bij me en dat komt nu van pas. Jammer dat ze straks geruimd worden. Eigenlijk onbegrijpelijk omdat ze totaal geen bedreiging voor onze avifauna zijn en op geen enkele manier schade berokkenen..

Huiskraai - House Crow - Corvus splendens

Huiskraai - House Crow - Corvus splendens

Huiskraai - House Crow - Corvus splendens

Huiskraai - House Crow - Corvus splendens

Huiskraai - House Crow - Corvus splendens
Wat een heerlijke dag! Als ik thuiskom heb ik nog steeds energie om naar buiten te gaan en besluit nog even achterom te gaan fietsen. Overal zie ik vroege glazenmakers vliegen. Dit is op dit moment en deze tijd van het jaar echt een van de algemeenste libellen in mijn omgeving.

Vroege glazenmaker

Normaal gesproken ben ik niet zo'n plantenman maar kan wel genieten van de uitbundig bloeiende Zwanenbloemen en Kattestaarten.

Zwanenbloem
KattestaartFuten met jongen in alle stadia zie je overal in mijn omgeving. Deze pullen waren nog niet zo groot dat ze zelfstandig zwommen en kropen nog graag op het nest en de rug van één der ouders.

Fuut - Great Crested Grebe - Podiceps cristatus
Deze juveniel is al weer een stuk verder.

Fuut - Great Crested Grebe - Podiceps cristatusAl met al heb ik weer genoten van een heerlijke zomerdag.

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog.  

10 opmerkingen:

Marion zei

Hele mooie serie Ben, kan me voorstellen dat dit genieten was! H groet, marion

Maria zei

Mooie blog met veel variatie en met hele mooie foto's.Een zwartkopmeeuw zo herkennen aan zijn kleed, klasse! Ik heb je foto goed bekeken. Je gevoel was dus juist niet zomaar een meeuw. Met een beetje geluk zie ik een adult ééns per jaar!
HvH is altijd een fijne plek om te zijn en de onlosmakelijke Huiskraai!
De vroege glazenmaker staat er ook mooi op en de laatste foto van de iets oudere juv. vind ik echt TOP!
groet,
Maria

Babs Helferich zei

beautiful pictures.
regards Babs

waldlaeufer68 zei

Hi Ben,
again a fantastic series of pictures .. the dragonfly is very well done to you but the other pictures are very beautiful ..
regards Frank

Murk Eland zei

Pachtige en echt Hollandse foto's, Ben. Die Fuut op het nest met jongen is een prachtshot! Als wij de boot van HvH naar Harwich nemen, biedt de haven altijd een mooie gelegeneheid voor zonsondergangen. Zomaar HvH: daar is het altijd leuk...

Pieter Roest zei

Prachtige serie!! Mooie lepelaar ook.

Groet, pieter

Marianne zei

Hoi Ben,

Wat een mooie blog is dit, zo lekker afwisselend en met prachtige foto's. Ik ben vooral onder de indruk van de Huiskraaien, je ziet die glans echt heel mooi in hun verenpak, klasse.
Heerlijk zulke dagen, ik kan me voorstellen dat je op zo'n dag niet wilt (en kunt) stoppen.

Groetjes,
Marianne

Tinie zei

Prachtige foto's Ben, wat is de Lepelaar toch ook een mooi modelletje om te fotograferen. De Kraai heb je ook erg mooi gevangen met je lens
Groetjes Tinie

Arné Roest zei

Fraaie serie Ben!
Mooie afwisselende foto's.

Groet,
Arné

Linda zei

Wonderful series of photos, Ben!