03 juli, 2013

Libellen in vlucht

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het fotograferen van libellen. Ik herkende destijds niet één libel of juffer. Er ging echt een wereld voor me open toen ik me er in ging verdiepen. Gelukkig zijn er meer vogelaars die in de rustige zomermaanden overschakelen op libellen en vlinders en kon ik van hen het nodige opsteken.  
Gelukkig gaat het libellenseizoen weer beginnen en kunnen we de rustige momenten vullen met het fotograferen van deze prachtige juweeltjes. Om alvast in de stemming te komen lijkt het me leuk om eens wat mooie opnamen uit mijn archief te laten zien.

 Zuidelijke glazenmaker - Aeshna affinis

Vroege glazenmaker - Aeshna isoceles

Vroege glazenmaker - Aeshna isoceles

Paardebijter - Aeshna mixra

Paardebijter - Aeshna mixra

Paardebijter - Aeshna mixra


Grote keizerlibel - Anax imperatorIk vond en vind het nog steeds een uitdaging om ze vliegend af te beelden. Wellicht ook een uitdaging voor mijn medebloggers!!

Bedankt weer voor het bezoek aan mijn Blog

8 opmerkingen:

Marianne zei

Zo, dat is gaaf Ben! Knappe serie en ja natuurlijk zou ik ze ook heel graag in actie fotograferen. Ik heb tot nu toe geloof ik alleen de grote Keizerlibel vliegend kunnen fotograferen en daar heb ik een hele tijd voor gezeten. Met welke combinatie heb je die vluchtbeelden gemaakt?

Groetjes,
Marianne

Ben van den Broek zei


De gebruikte combinatie is de Nikon 7000 met de 300 f4. Uiteraard had ik ook veel uitval...en kost het veel tijd. Des te groter is de voldoening. gr. Ben

Babs Helferich zei

Beautiful photos.
regards Babs

Murk Eland zei

Patat!! Dat is fantastisch. Ik ben al blij als ik een libelle kan kieken op een blad ofzo, laat staan in de vlucht. En als dit je archief is, kan ik niet wachten tot je weer nieuwe foto's hebt, Ben.

Maria zei

Zo, dat zijn wel hele mooie geslaagde actiefoto's! Geweldig knap.
Ik doe het je niet na.
groet,
Maria

Gonnie van de Schans zei

Knap fotowerk Ben. Het feit dat je een hele serie laat zien, bewijst dat het geen toevalstreffer was.
Groeten, Gonnie

waldlaeufer68 zei

Hi Ben,
To photograph dragonflies in flight is a very difficult matter. you have the perfect detained here
To look super nice ..
regards Frank

Nieske Siepel zei

Een uitdaging....
Pffffff mij grootste frustratie op fotografie gebied, ik ben zo slacht in bewegende beelden en zit daarom ook moet open mond naar jou foto's te kijken...
Wow wat mooi, super scherp en gedetailleerd..
Duim omhoog..

gr. Nieske