09 juni, 2015

Topdag in de Kampina en langs de Beerze

Vorige week weer eens een dagje op pad geweest met de KNNV-waterwegnoord. Dit keer was er een excursie georganiseerd naar de Kampina en de Beerze. Ter plaatse werden we opgevangen door twee medevogelaars uit Boxtel. Altijd leuk als je door plaatselijke vogelaars wordt rond geleid. De Kampina is een fantastisch mooi gebied waar ik vaker naar toe zou moeten gaan. Nergens horizonvervuiling. Echt puur natuur. Het was echt genieten van het fantastische landschap. Gelukkig zagen we ook nog wat vogelsoorten die je in het westen niet of nauwelijks kan zien. Zoals de Wespendief, de Boompieper, de Boomleeuwerik, de Bonte vliegenvanger en de Gekraagde roodstaart. Eerst hebben we een lange wandeling gemaakt door de Kampina en daarna als toetje nog een wandeling langs de Beerze een prachtige meanderende beek. Daarbij Weidebeekjuffers en een Bosbeekjuffer gezien. De IJsvogel liet helaas verstek gaan maar was in principe ook nog mogelijk geweest.

Zonnedauw een vleesetetend plantjeBoomleeuwerik - Wood Lark - Lullula arborea


Weidebeekjuffer  Calopteryx splendens

Azuurjuffer - Coenagrion puella
Boompieper - Tree Pipit - Anthus trivialis

Boompieper - Tree Pipit - Anthus trivialis

Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

4 opmerkingen:

Roos zei

Prachtig Ben. Heel fraaie foto's en bijzondere waarnemingen.
Dat moet genieten zijn geweest.
Groeten,
Roos

Maria zei

Geweldig Ben!
Mooi gebied is het toch. Je juffers staan er goed op, heel mooi (vooral de Weidebeek!)en wat een prachtige foto's van de Boompieper en de Boomleeuwerik. Daar zal je blij mee zijn geweest!
Het is een mooie gevarieerde blog geworden.
groetjes,
Maria

patricia zei

Prachtige foto's zeg! Mijn complimenten.

KeesvanD zei

Hoi Ben,
Ik weet dat het een mooie gebied is, maar ik ben er nog nooit geweest. De beelden bevestigen dat het een prachtig gebied is. De beelden van de juffers en de boompieper en -leeuwerik mogen er zijn.
Groet, Kees