29 juni, 2015

Zwarte Roodstaart

Van een kennis hoorde ik dat er bij een industrieterrein in Delft genaamd de Schiezone een broedgeval was van een Zwarte Roodstaart. De Zwarte Roodstaart staat nog niet op mijn jaarlijst van 2015. Gelukkig is het ook lekker weer om te fietsen. Een reden temeer om er eens naar toe te gaan...
Een industrieterrein in Delft is niet direct een prettige omgeving waar ik graag vertoef en naar vogels kijk. Maar het is wel een normale biotoop van de Zwarte Roodstaart in onze omgeving. Dus mijn tegenzin maar even overwinnen. Alvast wat plaatjes hoe e.e.a. er uit ziet.Gelukkig zie ik al snel de eerste Zwarte Roodstaart. Jammer genoeg ziet hij mij ook en gaat er als een speer vandoor. Wat verder op zie ik een tweede exemplaar die me wel de gelegenheid geeft om snel een opname te maken. Ik kan de vogel niet goed observeren en aan de korte staart te zien denk ik dat het een juveniel is hoewel ik wel twijfel omdat de kleuren lijken op een volwassen  mannetje.


Als ik verder op nog een Witte Kwikstaart zie dan heb ik wel genoeg van deze omgeving en ga snel weer naar de oever van de Schie om mijn fietstocht te vervolgen.


Aan de overkant zie ik ineens een kudde kamelen. Het lijkt wel een fata morgana. Zou ik door de hitte zijn bevangen...


Gelukkig is het geen zinsbegoocheling en is het een opslagterrein van Circus Renz waar kamelen lekker kunnen rondstappen.

Verder op kom ik bij het Kruithuis een complex uit 1660. Interessant om hier even een kijkje te nemen.

Op de terugweg zie ik in de Vockestaart nog een prachtig mannetje Kneu. Een mooie afsluiting van deze heerlijke zomerse dag.


Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

3 opmerkingen:

KeesvanD zei

Gelokt door de zwarte roodstaart krijg je toch een onverwacht fotoverslag te zien. Verrassend, een mooie fietstocht weergevend. Een zwarte roodstaart heb ik in tijden niet gezien i.t.t. de gekraagde roodstaart. De kneu mag er zijn.
Groet, Kees

Roos zei

Leuk om via de roodstaart in het mij bekende Delft terecht te komen. Het Kruithuis is mij wel bekend. Het zijn prachtige foto's en die kamelen erg grappig om die zo ineens te zien in het Hollandse landschap.
De Kwikstaart staat er mooi op zo ook de kneu.
Groeten,
Roos

Maria zei

Een verrassende blog Ben, van nare industriegebiedomgeving, maar wel met die zwarte roodstaart. De foto zo met die reflectie van oranjerode ondergrond is leuk! Ik denk ook aan een juv, trouwens. Dan staan de Kneu en de Witte kwik er weer puik op!
Een stukje cultuur rond Delft erbij zorgen in de blog voor een fraaie afwisseling.
Boeiend!
groet,
Maria