15 oktober, 2015

Waterspreeuw in Monschau


Afgelopen week heb ik een korte vakantie genoten in Zuid-Limburg. Helaas was het weer niet geweldig en hebben we zelfs natte sneeuw gehad die gelukkig niet bleef liggen. Behalve de eerste dag was er dagelijks regen... Natuurlijk zijn we op pad geweest naar Maastricht, Vaals en Aken en daarbij heerlijk van het stadse leven genoten. Vooral de bezichtiging van de Sint Servaaskerk in Maastricht was echt een hoogtepunt en zeer de moeite waard. Vooral de kunstschatten zijn prachtig. Natuurlijk zijn we ook nog een dagje naar Monschau in de Eifel in Duitsland geweest. Mensen die er ook geweest zijn weten uit ervaring dat het een onvergetelijke indruk maakt om door dit prachtige stadje te wandelen. Met mijn nieuwe mobieltje heb ik een aantal leuke foto's kunnen maken.
Natuurlijk heeft Monschau ook nog dat mooie riviertje dat meanderend door het stadje loopt. Een zeer geschikt biotoop voor de Waterspreeuw! En ja hoor, we zagen er drie stuks. Helaas had ik alleen maar mijn mobieltje bij de hand. Niet echt geschikt voor vogelfotografie! Om toch het gevoel wat je krijgt als je deze schitterende vogel ziet met u te delen laat ik nog even wat opnamen uit mijn archief zien. Deze opnamen heb ik destijds gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 17 oktober 2010.
7 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

Zo herkenbaar het leuke plaatsje, dit jaar ook heen geweest. Alleen toen de waterspreeuw niet gezien. Die kwam ik nu wel tegen met de rally naar Oostenrijk en wat is het dan leuk dat je weet dat deze vogel onderwater kan zwemmen. Mijn mede reisgenoten stonden versteld van mijn verhaal. Gelukkig hebben ze het gezien..;-)

Groetjes Von

Roos zei

Een mooie plaats zo aan de rivier. Leuk dat je daar de waterspreeuw hebt gezien. De foto's van de vogel zijn schitterend. Ik hoop er ooit ook een te zien.
Groeten,
Roos

Maria zei

Prachtige sfeerplaten wat is het daar mooi. Een waterspreeuw zien is wel een van mijn wensen!!! Gelukkig laat je hier ook wat foto's uit je archief zien van dit supermooie beest!
Foto's, die je mag koesteren, wat een juweeltjes!
groetjes,
Maria

Tinie zei

Pracht foto's van de waterspreeuw, ook al komen ze uit je archief.
Ze blijven mooi.
Ook de omgeving heb je mooi in beeld gebracht Ben.
Groetjes Tinie

John van der Graaf zei

Mooie sfeerimpressie Ben.
En ja die van de Amsterdamse waterleidingduinen heb ik ook in mijn archief: wat een fraaie en prima benaderbare vogel was dat!
Alleen toen ik het gebied in liep samen met twee dames, die daar geregeld wandelen en mij de juiste route voorgingen, schrok ik van mededeling tegemoet komende vogelaar: "de waterspreeuw?, tja helaas werd net geslagen door een havik." Heb ik dat, dacht ik toen.
"Nee hoor, geintje" zei hij toen. "Je kunt hem prachtig zien" en dat bleek ook wel. Prima platen van die vogel Ben.
Adios,John

Marianne De Vogelkijker zei

Een mooie impressie van dit fraaie plaatsje. En ja, díe Waterspreeuw ken ik ook :-).
Leuk dat je er in Duitsland 3 zag. Volgende keer de Bridge mee voor het geval je toch vogels wilt fotograferen!?

Groetjes,
Marianne

Helma zei

Monschau is ook een prachtig plaatsje.
Ik ben er zowaar ook eens geweest hihi...
Mooie en sfeervolle plaatjes laat je zien.
Die waterspreeuw is werkelijk ontzettend mooi gefotografeerd.
Wist je dat hij daar zat?

Groet, Helma