10 februari, 2018

Vechtende Houtduiven

Alweer een blog over houtduiven vraag je je misschien af? Dit na mijn blog van 6 januari j.l.. Vandaag werd ik door mijn echtgenote Ria attent gemaakt op een koppel Houtduiven die aan het vechten waren in onze tuin. Ik zat op dat moment aan de keukentafel de ochtendkrant te lezen. Uiteraard ben ik altijd geïnteresseerd in het gedrag van vogels en ging meteen even voor het raam kijken. Het ging er stevig aan toe!! Vlug ging ik naar boven en kon vanuit mijn slaapkamerraam nog net een aantal opnamen maken. De vogels beukten op elkaar in met hun vleugels en probeerden elkaar op de kop te tikken. Ook werd er regelmatig eentje besprongen die zich daarna probeerde weer vrij te knokken. Uiteindelijk werd het gevecht beslist toen er eentje het hazenpad nam. Goed te zien op de foto was het feit dat de verliezende houtduif meer getekend was door de strijd dan de andere.
 

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

5 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Ben,
Machtig mooi om te zien. je was net op tijd met de camera;-)
Ik denk wel dat het hier ging om een territorium plek!
Straks krijg je jonge houtduiven!
Groetjes,
Maria

waldlaeufer68 zei

Hallo Ben,
Futterneid ist immer ein Grund zum Kämpfen, der Stärker wird satt ...;-))
Grüsse Frank

Marianne De Vogelkijker zei

Ongelooflijk. Mooi op tijd voor de foto's Ben. Bij Houtduiven Had ik vechten nog niet eerder gezien. En dan kijken ze ook nog een soort verbaasd op de foto's. Haat en nijd in vogelland, soms zijn dieren net mensen :-S.

Fijn weekend,
Marianne

KeesvanD zei

Hoi Ben,
Je was op het juiste moment op de juiste plek. Wat een verrassende beelden.
Groet, Kees

Bert Van Bommel zei

Hallo Ben,
Dat ging er stevig aan toe, je ziet al die happen in het verenkleed.
Bij mij in de tuin zie ik wel eens een Houtduif bekvechten met de aanwezige Kauwen en soms met een soortgenoot, maar echt knokken wordt dat nooit.
Mooi vastgelegd.
Groet bert