04 februari, 2012

Soms zit het tegen soms zit het mee

Vandaag weer genoten van het geweldig mooie weer en voor een fotograaf van belang het prachtige licht. In het gebied Vockestaert weer eens geprobeerd een Buidelmees te fotograferen. Het was zoals gewoonlijk weer heel druk ter plaatse. Het leuke is dat je dan weer een aantal oude bekenden ziet die allemaal dezelfde passie "het fotograferen van vogels" delen. Leuk is altijd wel dat men altijd bereid is ervaringen uit te wisselen voor wat betreft leuke plekjes waar je goed vogels kan fotograferen. Met de buidelmezen lukte het helaas niet. Sommige fotografen stonden er al vanaf 9:30 tot 14:00 uur en hadden nog niets gezien! Zoveel geduld heb ik meestal niet! Wel zat er ter plaatse een hele mooie Roodborst die zich goed liet fotograferen. Gelukkig zat hij voor mij aan de goede kant van het licht.

Roodborst Erithacus rubecula

Omdat de Buidelmezen niet kwamen en ik een goede tip kreeg dat er Koperwieken zaten langs de rand van de bebouwing van de Woudhoek besloot ik daar mijn geluk te beproeven. Langs het talud van het fietspad zaten in de zon een groepje Koperwieken. De zon stond loodrecht op het schuine dijkje waardoor de sneeuw gesmolten was en er een soort microklimaat ontstond waardoor de temperatuur wat hoger was dan in het omringende gedeelte. Dit trok de Koperwieken aan. Verderop zag ik nog een Houtsnip opvliegen die kennelijk ook geprofiteerd had van de ontdooide ondergrond.

Koperwiek Turdus iliacusTot mijn grote verrassing zat er ook een Grote gele kwikstaart tussen de Koperwieken...Regelmatig werd deze verstoort door langslopende voetgangers en fietsers maar het lukte toch een aantal leuke opnamen te maken. Soms zit het tegen soms zit het mee...

Grote Gele Kwikstaart Motacilla cinerea

Grote Gele Kwikstaart Motacilla cinerea


Toen ik al ingepakt had en naar huis wilde gaan hoorde ik een Boomkruiper roepen. Dat is toch nog even de moeite waard. Ook deze vogel liet zich ondanks de drukte van fietsers en wandelaars goed fotograferen. Het zijn hele rappe beestjes maar de aanhouder wint.

Boomkruiper Certhia brachydactyla

1 opmerking:

Helma zei

Hoi Ben,

je hebt in ieder geval een hele mooie serie weten te plaatsen en ik ben jaloers op je boomkruiper. Ik heb er ook een geplaatst maar je ziet niet eens de snavel. Die van jou is in ieder geval heel goed te zien.

Ook je gele kwikstaart is een prachte plaat geworden evenals het roodborstje. Echt even genieten van deze vogeltjes.

Groetjes, Helma