19 april, 2012

Purperreiger wat een verrassing

Vanmiddag ben ik nog even naar de Vockestaert gegaan om met "andere lichtomstandigheden" de Zwarte ruiter te fotograferen. Tot mijn grote verbazing vloog er langs het bruggetjespad uit het riet een Purperreiger op. De vogel vloog een stukje en viel verderop weer in het riet terug. Nu was ik er op bedacht dat de vogel mogelijk weer op zou vliegen en hield mijn camera voorzien van de juiste instellingen in de aanslag. Door een nietsvermoedende voorbijganger vloog de vogel weer op. Dit gaf me de gelegenheid snel een aantal vluchtopnamen te maken. Yes, dat geef je echt een kick....

Purperreiger - Purple Heron - Ardea purpurea

Purperreiger - Purple Heron - Ardea purpurea

Purperreiger - Purple Heron - Ardea purpurea

Purperreiger - Purple Heron - Ardea purpurea

4 opmerkingen:

RVDaalen zei

Wow Ben. Hier droom ik nog steeds van om zo'n mooie purperreiger vast te leggen. Dan te bedenken dat ik vanmiddag kort ook nog even Vockestaert inliep. Helaas geen Purperreiger gezien. Nu ben ik ook niet over het bruggetje gelopen, maar ik houd het zeker in de gaten komende dagen.

Unieke kans die je uiteraard héél mooi benut hebt.

Complimenten.

Gr,

Remco

Robert Wagter zei

Hoi Ben,

Ik kan me de kick meer dan voorstellen! Erg goed gelukt ook, haar en haarscherp!

Groeten,
Robert

Helma zei

Hey Ben,

ik kan me er iets bij voorstellen. Bij ons zitten alleen maar purper en blauwe reigers, maar ik heb ze niet op de foto zoals jij hier hoor! Echt heel gaaf dit.

groetjes, Helma

John eos shooter zei

Mooie vluchtfoto van de purperreiger! Hier (Alblasserwaard, omgeving Kinderdijk) heb ik ze ook al gezien en zijn ze ook verassend goed te benaderen.

Groetjes John