13 april, 2012

Wouw een Grijze Wouw

Af en toe laat ik me verleiden mee te doen aan een twitch. Dit keer ga ik op pad voor een heel bijzondere soort die zeer zelden in Nederland wordt gezien. Ik moet er wel voor naar het dorpje Keent (nooit van gehoord) vlakbij Nijmegen. De files en spits trotserend kom ik om ca. 10:00 uur in Keent aan. Helaas is de vogel net gevlogen...ben ik dan toch nog te laat. Iemand spreekt me bemoedigend toe en zegt dat de vogel wel terug komt. Inderdaad na ca. 10 minuten komt de vogel uit de tegenovergestelde richting van waar hij verdwenen was weer terug vliegen en land op een paaltje op grote afstand in het weiland. Natuurlijk probeer ik op alle mogelijke manieren een redelijke foto te maken wat met veel kunst en vliegwerk lukt nou ja als je snel tevreden bent. 
Grijze Wouw - Black-winged Kite - Elanus caeruleus
Er is heel veel belangstelling. Achteraf heb ik gezien dat er gisteren op waarneming.nl 132 meldingen waren en vandaag 133 meldingen en dat voor een doordeweekse dag. In ieder geval komt iedereen aan zijn trekken als hij/zij voor 13:00 uur aanwezig is. Op dat moment zien we bij de eerste zonnestralen de Grijze Wouw omhoog cirkelen en uiteindelijk in oostelijke richting verdwijnen...
Twitchers bij Keent
Op de terugweg ga ik nog even langs bij de Zouweboezem. Ik zie helaas geen Purperreiger maar wel een een Snor die zich leuk laat zien.
Snor - Savi's Warbler - Locustella luscinioides
Ook een Groenling maakt een hoop drukte en is leuk te fotograferen. Al met al een leuke dag.
Groenling - European Greenfinch - Chloris chloris
Alvast weer bedankt voor het bezoek van mijn Blog.

Geen opmerkingen: