12 maart, 2012

Prachtige lentedag, eindelijk mooi licht...

Gelukkig zit de weerman er naast...Vanmorgen is het prachtig helder weer. Eerst maar weer eens een poging wagen om een Steenuil te zien. Ik ben zeker 5 x voor niets geweest de afgelopen weken maar ja de zon scheen ook bijna niet. Gelukkig zit nu ook de Steenuil te genieten van het zonnetje en laat hij me toe een foto te maken. Ze komen gelukkig nog steeds voor in Middendelfland.

Steenuil - Little Owl - Athene noctua
Deze zit in de tas. Op naar de Buidelmezen die nu regelmatig gezien worden in het Abtwoudse Bos. Vorige week is er door Loes Willebrand een foto gemaakt van een Buidelmees die geringd was. Het lukte om de ring deels af te lezen waarbij bleek dat de vogel was geringd in Frankrijk. Meer gegevens zijn helaas niet bekend. Ook op de eerste plek in Vockestaert was een geringde vogel gefotografeerd. Het heeft er dus alle schijn van dat het hier dezelfde vogels betreft die nu kennelijk verhuist zijn naar Delft.

Buidelmees - Eurasian Penduline-Tit - Remiz pendulinus

Buidelmees - Eurasian Penduline-Tit - Remiz pendulinus

Buidelmees - Eurasian Penduline-Tit - Remiz pendulinus

Buidelmees - Eurasian Penduline-Tit - Remiz pendulinus
De omstandigheden zijn geweldig. De zon schijnt me in de rug en de vogels werken goed mee. De foto's die ik maak zijn weer beter dan die van de vorige keer. Voldaan ga ik op pad naar Rijswijk. In de toren van het oude raadhuis aan de Generaal Spoorlaan is een paartje Slechtvalken aan het nestelen. Vorig jaar was er een geslaagd broedgeval waarbij 2 jongen zijn groot gebracht. De verwachtingen voor dit jaar zijn weer hooggespannen.
Direct bij aankomst zie ik een Slechtvalk wegvliegen. Het kost enige tijd voordat de vogel weer terugkeert. Aan de schaduwzijde van de toren zie ik nu het paartje op de bovenste dakrand. Het grotere vrouwtje probeert het mannetje z'n prooi af te pakken waarbij het mannetje wegvliegt.                                         


Slechtvalk - Peregrine Falcon - Falco peregrinusSlechtvalk - Peregrine Falcon - Falco peregrinusSlechtvalk - Peregrine Falcon - Falco peregrinus
Slechtvalk - Peregrine Falcon - Falco peregrinus

Het is erg leuk te constateren dat het wel snor zit met het Slechtvalken paar.
Op de terugweg fiets ik nog even langs het Bieslandse Bos bij De Delfsehout. Een grote groep Grutto's is druk aan het fourageren en laten regelmatig hun vrolijke roep horen. Ja het is echt weer lente.
Grutto - Black-tailed Godwit - Limosa limosa

Grutto - Black-tailed Godwit - Limosa limosa


4 opmerkingen:

Helma zei

Op dat uiltje ben ik sowieso al jaloers hahahaha...... maar je meesjes zijn ook toppertjes zeg.

Bovendien zie ik ook al een aantal Grutto's bij je op de foto. Werkelijk weer een prachtige serie die een lust is voor het oog.

groetjes, Helma

Robert van Brug zei

Zo, jij had wel een speciale dag. De uil vind ik persoonlijk het mooiste en de beste foto, maar dan ook nog buidelmezen (nog nooit gezien), slechtvalken (zelden gezien), poeh!
Ga zo door!

Groetjes, Robert van Brug
robertvanbrug.blogspot.com

Marion zei

Wat een dag, Ben, je was vast heel tevreden.
De steenuil staat er heel mooi op en ik ben weg van je buidelmezen. Vandaag heb ik ze ook kunnen fotograferen, helaas zonder zon...
Waarneming.nl heeft alle buidelmeeswaarnemingen verborgen inmiddels (Ivm eventuele nesteldrang?).
Hartelijk groeten, marion

RVDaalen zei

Hallo Ben,

Het Steenuiltje staat er fraai op. De Buidelmezen heb je er ook schitterend op staan. Ik word jaloers bij het zien van je Slechtvalk platen. Ik woon er denk nog geen 1 km vandaan en heb ze nog steeds niet gezien op die plek. Lekker om zo jouw beelden te bekijken. Ik hoop ook dat het goed afloopt met deze Slechtvalken als ze weer gaan broeden.

Groeten,

Remco

ps. jammer dat je je foto's zo klein upload.