22 maart, 2012

Roodborsttapuit bij de Kandelaar

Vorige week werd een paartje Roodborsttapuiten ontdekt bij de Kandelaar. Ik ben regelmatig terug geweest om een goede foto te maken. Steeds was er weer iets wat niet meewerkte. Tegenlicht, geen zon, te ver weg, allemaal omstandigheden die een fotograaf niet kan gebruiken. Vandaag was het natuurlijk stralend weer. Weer een nieuwe kans een goede foto te maken. Heel opmerkelijk was het feit dat de vogels wederom te ver weg zaten, echter plotseling vloog het mannetje als op commando onze (Loes Willebrand was ook ter plaatse!) richtig uit en landde in een rietstengel op ca. 5 meter. Een ideale afstand voor een goede foto. Gelukkig bleef de vogel een paar minuutjes zitten wat mij de kans gaf de converter er tussen uit te halen en ook nog een videofilmpje te maken. 
Eindelijk een goede foto...                                                                   

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola

Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicola
Roodborsttapuit - Europese Stonechat - Saxicola rubicolaTijdens de observatie van de man Roodborsttapuit landde er ook nog een mooie Kleine Vos en een Hommel op een wilgenstruik. De rustige achtergrond kwam hierbij heel mooi uit. 
Kleine vos - Aglais urticae

3 opmerkingen:

RVDaalen zei

Hallo Ben,

Ik zag dat ik je blog al een tijdje volgde, alleen kreeg ik steeds geen melding als er een nieuw blog van je geplaatst werd. Ik heb het opgelost door je te ontvolgen en daarna weer te volgen.

Ja zulke beelden van de RBT had ik ook in mijn hoofd zitten. Helaas ging ik schijnbaar te vroeg weg, of was het veel later dat je deze kans kreeg? De foto's zijn in ieder geval prachtig geworden. De enige mooie foto die ik er aan over heb gehouden is die van de Kleine vos. Je kan deze hier bekijken:
http://vroegevogels.vara.nl/Foto-detail.462.0.html?&tx_varavvgallery_pi1%5Buid%5D=81686&cHash=3b7eb04985d321cf22729319db679ad2

Ik ga je blog nu beter in de gaten houden. Ik zag dat je ook een eigen site heb. ook daar ga ik binnenkort rustig op kijken.


Groeten,

Remco

John eos shooter zei

Werkelijk waar een prachtige tapuitserie, voortreffelijk qua scherpte en kleur!

Groeten John

Robert Wagter zei

Hoi Ben,

Oeioeioei wat mooi. De eerste is al erg fraai maar die derde is super! Een roodborstapuit op 5 meter; one in a lifetime is wat overdreven maar dat gaat je niet heel erg vaak overkomen dus geniet hier maar van.

Groeten, Robert