22 april, 2013

Voorjaar barst los

Gelukkig is het de laatste dagen lenteachtig weer en dat is goed te merken aan de vogels om ons heen. Vandaag met Wim op pad. We wonen aan de rand van Midden Delfland en dat biedt heel veel mogelijkheden om met de fiets de omgeving te verkennen. Allereerst onder de spoorbrug door bij de Poldervaart. Daar vlakbij heb je een leuk ruig stukje natuur met fruitbomen, bamboe, riet, veel braam, populieren en klimop. Voorheen was hier een ruim uitgevallen volkstuin die helemaal overwoekert is. Een prima plek voor vogels. Zo horen en zien we o.a. Roodborst, Winterkoning, Braamsluiper, Rietzanger, Groenling, Halsbandparkiet, Fitis, Tjiftjaf, Zwartkop, Vink, Heggemus en Pimpelmees. Voorwaar een leuke score. Het fotograferen wat je ziet is weer een heel ander verhaal... De Fitis liet zich nog het eenvoudigst vastleggen.

Verderop bij de voormalige molen, die heel mooi verbouwd is en nu een prachtig woonhuis is geworden, horen we van diverse kanten Rietzangers. Ze zijn zeer actief en zingen allemaal uit volle borst. Gelukkig was er eentje bij die zich goed liet benaderen. Het lukte zelfs om het baltsvluchtje vast te leggen...Het wordt een perfecte dag met veel vogelwaarnemingen. We maken een grote ronde door de Vockestaart, het Abtwoudse Bos en Kandelaar.

Het is misschien leuk om eens te vermelden welke vogels we vandaag hebben waargenomen. Klik dan even op waarnemingen

Ongetwijfeld zijn er nog een aantal soorten die we vergeten zijn maar het geeft in ieder geval weer wat je zo ongeveer kan verwachten in het Midden Delfland op een mooie dag in april.

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan dit Blog.

5 opmerkingen:

 1. Mooi Ben, vooral de foto´s 5 en 7, zo scherp tussen de pluimen.

  Groet Marius

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ben...
  wat een gave serie,
  prima composities heb je ervan gemaakt, waarvan ik de vogel met de gespreide vleugels op de zadende lisdodde echt een WOW opname vind...

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Ben! De vluchtfoto's zijn briljant.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig die Rietzanger Ben.

  ik was afgelopen week in Lauwersoog en daar kon ik ook de Rietzanger werkelijk prachtig vastleggen tijdens zijn balts en gezang. Ik ben er dan ook 3 dagen achter elkaar naar terug gegaan. In de mist en regen, met veel wind en een dag dan met mooi weer.

  Heel mooi deze balts van jou.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen