Apparatuur

Onlangs heb ik een nieuwe camera en zoomlens aangeschaft. Het betreft een Canon-systeemcamera, de Canon EOS R7, met de RF 100-500 F4.5-7.1 L IS USM zoomlens. Ik heb mijn oude set ingeruild, aangezien deze echt aan het einde van zijn levensduur was. De camera had bijvoorbeeld al 330.000 clicks gemaakt! 
Waarom koos ik voor een systeemcamera? Uiteindelijk is dit het systeem waar we naartoe gaan. Deze camera beschikt over een geavanceerd autofocus systeem dat onderwerpen, zoals vogels, herkent en volgt. Bovendien kan de camera permanent scherpstellen op het oog, wat een andere belangrijke reden was om over te stappen. 
Natuurlijk moet ik de camera nog goed leren kennen, wat enige tijd zal vergen. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar op internet, waar je bijvoorbeeld kunt vinden wat de beste instellingen zijn voor het fotograferen van vliegende vogels. Ik was erg benieuwd naar de resultaten en heb al vogels in mijn omgeving gefotografeerd. Voorlopig fotografeer ik alleen in JPG, omdat mijn huidige fotobewerkingsprogramma (NX studio) geen RAW-foto's van Canon apparatuur accepteert. Ook heb ik een behoorlijk aantal foto's gemaakt van vogels in mijn tuin, gefotografeerd door dubbel glas. De kwaliteit vind ik desondanks fenomenaal. 


Camera: Canon R7

Objectief:  

Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM


Objectief:
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

De Canon R7 geeft ook bij hoge ISO waarden een prima ruisvrije foto.
De ISO-waarde is bijna altijd ingesteld op automatisch. De keuze knop van de camera is ingesteld op de Tv (handmatig). De sluitersnelheid kan dan eenvoudig met het draaiwieltje op de camera ingesteld worden. Daarnaast is het heel simpel met een draaiwieltje om over- of onder te belichten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten