21 mei, 2012

Ransuil met takkelingen

Wilma van Holten tipte me over een broedgeval van een Ransuil in Schiedam. Wat zijn vogelaars toch aardige mensen...Zondagochtend heb ik voor het eerst gezocht en kon ze helaas niet vinden. Ook de oudervogels die in de buurt moeten zitten lieten zich niet zien. Als vogelaar en fotograaf geef je het natuurlijk ziet zomaar op. Dus in de avonduren wederom geprobeerd en ja hoor nu liep ik er zo tegenaan. In totaal 3 takkelingen en zoals bij uilen gebruikelijk van verschillende grootte. De uil gaat bij het eerste ei al broeden zodat de jongen ongelijk uitkomen. De volgende dag in de ochtend werd mij door een voorbijganger ook nog een oudervogel getoond. Opmerkelijk was dat de jonge uilen nergens meer te zien waren. Veel voorbijgangers met honden wisten van dit broedgeval en waren heel enthousiast. Hopelijk gaat dit de komende tijd goed en kunnen ze ongestoord de wijde wereld in.

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

2 opmerkingen:

RVDaalen zei

Weer zo'n bijzonder gave ontmoeting. Nog nooit eerder jonge Ransuiltjes gezien en hier 3 naast elkaar. Mooi geplaat weer. Het koppie van die ene jonge is wel grappig, alleen jammer van het tegenlicht.

Ik heb inmiddels ook eindelijk me nieuwe blog geplaatst met de Rietzanger in vlucht. Alweer van tijdje geleden, maar ben er erg blij mee. Ik heb je naam ook daarbij genoemd als je het niet erg vind.

Groeten,

Remco


ps. ik ga woensdag toch gezellig mee! ;-)

mariondejong zei

Oh Ben, wat is dit mooi! Ben je ook zo'n aardige vogelaar en mag ik vragen.....
Prachtplaten heb je weer gemaakt.
Groeten, marion