17 augustus, 2014

Grauwe Klauwier juveniel nu in Vockestaert


Een van de juvenielen uit het broedsel in de Kandelaar heeft nu z'n plekje gevonden in de Vockestaert. Hemelsbreed zo'n 500 m verder naar het westen. Hier is hij of zij regelmatig te vinden ook al pendelt de vogel soms weer terug naar de nestplaats. Vanaf het fietspad is de vogel, weliswaar op flinke afstand, goed te zien. Gelukkig heb ik mijn oude liefde digiscopie nog niet verleerd en lukt het ook met mijn spiegelreflex camera wat redelijke opnamen te maken.Gelukkig bevindt zich in zijn territorium ook Guldenroede die heel veel insecten aantrekt. Een uitgelezen plek om naar insecten te jagen. Regelmatig zie je de vogel de Guldenroede induiken en met een insect, meestal een hommel, weer naar boven komen.Grauwe Klauwieren blijven me fascineren. Hopelijk blijft deze vogel voorlopig nog in dit gebied en kunnen we er nog even van genieten.

Tot slot nog een klein filmpje.


Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog

ps

Vanmorgen 18 augustus nog steeds te zien in de Kandelaar.

7 opmerkingen:

Maria zei

Ha Ben,
Ik hoop dat hij er inderdaad nog even blijft zitten, dan ga ik hem ook opzoeken. Wat is het toch een prachtig vogeltje en je kunt hier de geschulpte borst en buik goed zien! Misschien op afstand, maar de foto's zijn toch mooi geworden.
groetjes,
Maria

Piet zei

Gaaf Ben mooie opnames weer!!

www.Loes-willebrand.blogspot.nl zei

Ook deze zijn weer goed gelukt Ben , ook het filmpje is mooi . en dat nog eens in ons gebied
Groetjes Loes .

Unknown zei

Het is toch wat Ben! Zo'n bijzondere soort zo dichtbij huis. De foto's zijn ook op deze manier erg goed gelukt! Gaaf filmpje ook.

Groet, Jan Willem

Helma zei

Hoi Ben,

jij dus ook al de Grauwe klauwier. wat een mooie vogel is dat toch. Die vliegende van foto 6 heb je ook meesterlijk geplaat. Je filmpje was ook meer dan de moeite waard.

Groet, Helma

Gonnie van de Schans zei

Prachtig vogeltje om te zien. Zelf helaas nog nooit gespot. mooi in de gulden roede, maar de laatste is ook helemaal top.
Groeten, Gonnie

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

wow fantastic close-ups, particularly the vultures like it very much
regards Frank