27 februari, 2015

Afgelopen dagen

Woensdag j.l. weer een leuke dag met vriend Wim doorgebracht in de delta. We begonnen bij de Buffelkopeend van de Gaaskesplas. Helaas niet gezien. Wel deze Buizerd met prooi bij Hellegatsplein.

Buizerd - Common Buzzard - Buteo buteo

Ons volgende was doel Battenoord waar een grote groep Flamingo's elk jaar weer in de wintermaanden overwintert. Deze gemengde groep Chileense en Europese Flamingo's heeft hun herkomst uit gevangenschap al is dat van de Europese Flamingo's natuurlijk niet met zekerheid is te zeggen. Wel een prachtig gezicht is ons grauwe winterlandschap. De Chileense Flamingo's hebben een volledig zwarte snavel tot de knik terwijl de Europese Flamingo's alleen een zwarte snavelpunt heeft. 

Chileense Flamingo - Chilean Flamingo - Phoenicopterus chilensis / Flamingo - Greater Flamingo - Phoenicopterus ruber

Bij de buitenhaven van Stellendam nog een leuke zeehond op het wad.

Gewone zeehond

Donderdag met vriend Hemme naar het noorden. In Noord-holland zijn een paar leuke soorten te spotten. Ons eerste doel was de Dwerggors van de Stolpen. Helaas niet gezien! Wel een groepje Geelgorzen die zich leuk lieten fotograferen.

Geelgors - Yellowhammer -  Emberiza citrinella
Geelgors - Yellowhammer -  Emberiza citrinella

Natuurlijk was ons doel ook de Roze Pelikaan van Callantsoog. Wat een gaaf beest nu ook mooi ruiend naar zomerkleed. 

Roze Pelikaan - Great White Pelican - Pelecanus onocrotalus
Roze Pelikaan - Great White Pelican - Pelecanus onocrotalus
Roze Pelikaan - Great White Pelican - Pelecanus onocrotalus


De Siberisch Braamsluiper zit hier vlakbij om de hoek. Ogenschijnlijk een intikkertje. Maar daar vergisten we ons lelijk in. Ruim een uur gezocht en niet gevonden. Gelukkig is er altijd wel  wat anders te zien en hoewel gewoon zeker niet minder de moeite waard. Zo'n Spreeuw bijvoorbeeld is toch schitterend getekend...

 Huismus - House Sparrow - Passer domesticus

Spreeuw - Common Starling - Sturnus vulgaris

De Pestvogels van Julianadorp vervolgens lieten zich niet zien. Na een uurtje in de regen besloten we de Siberisch Braamsluiper nog eens te proberen. Ook nu na weer een uur zoeken niet te vinden. Gelukkig kwamen er nog meer vogelaars zoeken. Nu werd de vogel wel binnen enkele minuten gevonden op de oorspronkelijke plek waar we zelf tientallen keren hadden gezocht!!! Tja wat moet je daar nu op zeggen.
De weersomstandigheden werden steeds slechter. Gelukkig kon ik nog wat bewijsplaatjes maken. In ieder geval weer een nieuwe soort voor mij.

Siberische Braamsluiper

Vandaag was het lekker weer. Begin van de middag een fietstochtje in de omgeving gemaakt. Leuk was de aanwezigheid van twee paar Steenuilen op de vertrouwde plek. Wat een fotogenieke vogel.

Steenuil - Little Owl - Athene noctua

Ook de Roze Spreeuw van Vlaardingen nog even opgezocht. De vogel had kennelijk net een bad genomen.

Roze spreeuw - Rosy Starling - Sturnus roseus

Tenslotte in de buurt van mijn Volkstuin nog een Ransuil die goed verscholen zat gefotografeerd. Al met al een leuke afsluiting van de week.

Ransuil - Long-eared Owl - Asio otus

Bedankt voor het lezen van dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

   

4 opmerkingen:

Roos zei

Dag Ben dat zijn weer bijzonder mooie waarnemingen en je hebt er prachtige foto's van gemaakt.
Toch sneu als je bedenkt dat zo'n pelikaan in zijn eentje moet rondvliegen.

Maria zei

Hallo Ben, Het zijn niet de minste soorten, die je op de plaat hebt gezet! Mooi die groep Geelgorzen en weer die Roze spreeuw! De flamingo's heb ik in NL nog nooit gezien. Je S. braamsluiper is toch echt meer dan een bewijsplaatje hoor! en Je Steenuil en Ransuil, poeh wat een mooie oogjes. Heerlijke week en fijne blog!
groet,
Maria

KeesvanD zei

Je bent niet voor niets op stap geweest. Natuurlijk is het geen verrassing dat niet iedere poging succesvol is, dat weet je inmiddels goed genoeg. Toch laat je hier een heleboel niet alledaagse vogels de revue passeren. Ook al zijn het soms bewijsplaatjes, velen zullen ze graag gemaakt hebben.
Groet, Kees

Gonnie van de Schans zei

Wat een buitenlands aandoend blog is dit geworden. ongelooflijk dat al deze exoten hier gefotografeerd zijn. Je hebt er een fraaie serie van gemaakt.
groeten, Gonnie