10 november, 2019

Pestvogels in de oude binnenstad van Schiedam

Gisteren was ik helaas net te laat voor goede close up foto's van twee pestvogels die te zien waren in de historische binnenstad van Schiedam. Het was te donker voor goede opnamen van de Pestvogels op de vuurdoorn. Wel lukte het om nog enkele foto's van onderen af te maken omdat ze nog net door de ondergaande zon werden beschenen.

Pestvogel - Bohemian Waxwing - Bombycilla garrulus

Pestvogel - Bohemian Waxwing - Bombycilla garrulus

Pestvogel - Bohemian Waxwing - Bombycilla garrulus

Vanmorgen was ik weer vroeg ter plekke. De zon zou gunstig staan. Helaas waren de vogels in geen velden of wegen te bekennen!
Het heldere weer en prachtige licht gaf me wel inspiratie om mijn geboortestad en de stad waar ik nog steeds woon eens goed voor het voetlicht te brengen. Voor iedereen die voor niets naar de Pestvogels was gekomen wellicht een goed alternatief om de historische binnenstad van Schiedam te verkennen.


Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijnvorige Blog.

7 opmerkingen:

de wereld volgens vogels zei

Hoi Ben,

Leuk hè pestvogels in hartje Schiedam :) Ik hoorde het gisteren pas na 5en, dus helaas was ik te laat... Geweldig dat je ze nog net op de gevoelige plaat kon zetten. En inderdaad geen pestvogels dan pittoreske plaatjes van historisch Schiedam.

Grt,
Marco

Maria zei

Hoi Ben, goed dat je gelijk gegaan was, ook al waren de condities minder. Je hebt de pestvogels maar weer gezien, en zo beroerd zijn de foto;s zeker niet!!
Gisteren was het natuurlijk schitterend weer en met dat spiegelende water leverde het je prachtige stadsgezichten op!! Wat een mooie stad. Ik heb er van genoten!
Groetjes,
Maria

Bert van Bommel zei

Hallo Ben,
Je hebt ze toch maar mooi gezien, Pestvogels in je eigen stad, heel bijzonder. Zonde dat ze maar één dag bleven, maar de winter is nog lang dus wie weet.
En wat Schiedam betreft, Vlaardingen is mooier haha! (Geintje)
Nee hoor Ben, schitterende opnames heb je gemaakt zo met de spiegeling in het water.
Groet Bert

KeesvanD zei

Hoi Ben,
De pestvogels waren er vroeg bij, helaas voor jou ook al weer snel verder op hun reis.
Het is te lang geleden dat ik in Schiedam geweest om er nog iets van te herkennen.
Een mooie kennismaking op deze manier.
Groet, Kees

Frans zei

Je hebt die pestvogels maar weer gezien. Top. Alhoewel de belichting niet zo bijzonder was hebt je ze toch aardig in beeld gebracht. En een overzichtje van Schiedam is ook leuk om te zien. Mooie fraaie tafereeltjes.
Groeten
Frans

Ghita Carpediem zei

helemaal niet verkeerd om pestvogels in zo'n mooi stukje stad te vinden. Schiedam zoals jij hier laat zien, doet mij erg denken aan Leiden.
Gaaf hoor dat je die pestvogels had, ik hoop dat ze nog een keertje bij mij in de buurt neerstrijken.
groetjes Ghita

Berend zei

Jammer dat het licht tegenwerkte bij de Pestvogels. Maar de foto's van het oude Schiedam mogen er ook zijn. Je hebt goede reclame gemaakt voor de stad Ben