08 december, 2019

Ecuador een Vogelparadijs


Het was een grote wens om ooit een keer in Ecuador naar vogels te kijken en deze te fotograferen. The Magic Birding Circuit of Ecuador biedt een prachtig programma aan op hun website. Hierbij zou het mogelijk moeten zijn in 8 dagen een flink deel van de ruim 1700 vogelsoorten van Ecuador te zien en te fotograferen. Samen met mijn mede reisgenoten Reinier Scheeres en Jan van der Meulen was het besluit te gaan snel genomen.
Een vlucht met de KLM (werelddeal weken) was snel geboekt. Van belang was dat we een rechtstreekse vlucht hadden. Dat lukte. Al moet gezegd dat een vlucht van ruim 11 uur wel het maximum is wat ik kan verdragen!!!

Nog even ter info:
Ik heb besloten ondanks het grote aantal foto's toch 1 blog te maken. Ik denk dat dat beter is dan het verhaal op te knippen. 
Sommige namen ontbreken en worden mogelijk later nog aangevuld. In de praktijk blijkt het best wel moeilijk om ze met behulp van de gids Birds of Ecuador allemaal te determineren.

Programma:

15 november vertrek Amsterdam en aankomst Quito. Verblijf San Jorge Quito.
16 november Yanacocha Reserve. Verblijf San Jorge Quito.
17 november Verblijf San Jorge Tantayapa
18 november Bezoek Lek Cock of the Rock en bezoek Nono Feeders
19 november Verblijf San Jorge Milpe
20 november Bezoek Lek Umbrellabird en omgeving.
21 november Pachijal Tanagetr St.
22 november Antisana en vertrek naar Amsterdam
23 november Aankomst Amsterdam

Van dag tot dag:

15 november
Vanaf Schiphol vliegen we met de KLM rechtstreeks naar Quito International Airport. We vertrekken om ca. 10:00 uur voor een vlucht van ongeveer 11 uur. Een lange zit. Gelukkig is de verzorging goed. Om ca. ca. 15:00 uur plaatselijke tijd komen we aan. Er is een tijdverschil van 6 uur! Vlot krijgen we via de lopende band onze koffers en even vlot gaan we door de douane. Bij de aankomsthal worden we verwelkomd door een medewerker van The Magic Birding Circuit of Ecuador. Hij brengt ons met de 4-wheeldrive naar de San Jorge Quito Lodge voor onze eerste overnachting. We arriveren nog wel met daglicht maar hebben geen energie meer om de tuin te verkennen. Zo'n lange vlucht hakt er best wel in! Om 18:00 uur wordt het donker en dat gaat heel snel. Zeker onder de evenaar. Om 19:00 uur genieten we van een heerlijk 4 gangen diner. Tijdens de maaltijd wordt ik opgebeld door Louis en maken we een afspraak voor de volgende dag. Het wordt vroeg opstaan en ontbijten. We hebben er zin in. Het is wennen aan de hoogte (ca. 3000m) en de avonden die best wel fris zijn. In onze slaapkamer wordt de openhaard aangestoken! Grappig dat heb ik nog nooit meegemaakt

16 november
Na een heerlijk ontbijt maken we kennis met Louis onze gids voor de komende dagen en bezoeken we onze eerste site. Het is een plek waar we een tweetal Antpitta soorten kunnen zien. Op dezelfde plek is ook een opstelling gemaakt met Feeders voor Kolibries. De eerste Antpitta die we zien verschijnt achter een hide. De plaatselijke gids lokt de vogel met fluitgeluiden en wormen. Warempel de vogel verschijnt na enkele minuten en laat zich heel goed fotograferen. Voor de tweede Antpitta moeten we wat meer moeite doen en gaan een helling af waar we op een open plek omlaag kijkend te tweede Antpitta te zien krijgen. Hoewel ik het niet leuk vind om van bovenaf te fotograferen lukt het toch enkele leuke opnamen te maken. Het gedrag van Antpitta's is heel bijzonder. Ze volgen mierenlegers die op strooptocht zijn. Alle insecten die ze daarbij opjagen worden door de Antpitta gevangen en opgegeten. Een prachtige symbiose. Ik heb dit keer voor de Engelse benamingen gekozen omdat deze veel beter de vogel beschrijven en de Nederlandse benamingen vaak vertaald zijn uit het Engels en dikwijls komisch overkomen.

Chestnut-crowned Antpitta  ·  Grallaria ruficapilla
Rufous Antpitta  ·  Grallaria rufula

Vervolgens gaan we naar de Feeders. De kolibries vliegen af en aan. Wow hier zijn we voor gekomen.

 Sword-billed Hummingbird  ·  Ensifera ensifera
Buff-winged Starfrontlet  ·  Coeligena lutetiae albimaculata
 Masked Flowerpiercer  ·  Diglossa cyanea cyanea
Sapphire-vented Puffleg  ·  Eriocnemis luciani luciani
Sapphire-vented Puffleg  ·  Eriocnemis luciani luciani
 Violet-tailed Sylph  ·  Aglaiocercus coelestis


Onderweg terug naar de San Jorge Quito Lodge zien we nog allerlei vogels die we zelf niet thuis kunnen brengen. Onze gids Louis heeft er totaal geen moeite mee. De kleinste geluiden of zichtwaarnemingen zijn voor hem voldoende om de vogels te determineren. Gelukkig helpt hij ons later met de checklist.

Na de lunch gaan we voor de eerste Multi Flash Sessie. Dit is een opstelling met 4 flitsers op een statief en 1 flitser op de camera die met elkaar gesynkroniseerd zijn. De achtergrond heeft de afmeting van ca. 80x50cm. Een bloem ook op een statief gemonteerd moet de kolibries lokken. Met wat suikerwater lukt dat vrij makkelijk. De kolibries komen vrij snel maar worden regelmatig verjaagd door een zeer dominante Shining Sunbeam. Jammer. Dus beperken we ons tot slechts enkele soorten. Misschien maar goed ook. Het vergt best wel enige concentratie om op het juiste moment te flitsen. Regeklmatig ben ik te laat. Gelukkig zijn er volop kansen en heeft Louis veel geduld om iedereen te begeleiden en de resultaten te controleren. De scherpte moet uiteraard goed zijn.

Shining Sunbeam  ·  Aglaeactis cupripennis
Little Woodstar  ·  Chaetocercus bombus

17 november

Na een goed ontbijt vertrekken we naar de volgende lodge San Jorge Tantayapa. Via een prachtige rit door het Andesgebergte gaan we naar een lager gelegen deel van onze reis. Het landschap onderweg is fantastisch. We maken natuurlijk diverse stops en zien uiteraard heel veel verschillende vogels. Allemaal lifers! Het aanbod aan vogels is overweldigend. Het lukt ons niet om ze zelf te dermineren. Gelukkig is Luis een prima gids en voert ze meteen in op zijn telefoon. Het wordt op deze manier eenvoudiger om de triplist bij te werken. Thuis alles nog maar eens goed nakijken op de foto's die we maken. Ons fotografische geheugen schiet zowieso te kort bij zoveels moois.

Yanacocha Reserve
Yanacocha Reserve
Yanacocha Reserve
Blue-capped Tanager  ·  Thraupis cyanocephala
Spectacled Whitestart  ·  Myioborus melanocephalus 
 Brown-backed Chat-Tyrant  ·  Ochthoeca fumicolor
 Scarlet-bellied Mountain Tanager  ·  Anisognathus igniventris
 Pearled Treerunner  ·  Margarornis squamiger perlatus
Superciliaried Hemispingus  ·  Hemispingus superciliaris
De hoogte waar we naar toe gaan is altijd nog zo'n 1700m. Rond lunchtijd arriveren we in de lodge en zijn meteen onder de indruk van zowel de kamer als ook de mogelijkheden die het prachtige platform biedt. We zien meteen weer veel nieuwe soorten die we eenvoudig kunnen fotograferen. Wow wat een geweldige plek voor de komende dagen.

San Jorge Tantayapa
De vogelrijkdom die we zien vanaf het platform is overweldigend... Geweldig wat een kansen voor fotografie. Dit maak je zelden mee.

Golden-naped Tanager  ·  Tangara ruficervix
Golden-naped Tanager  ·  Tangara ruficervix
White-lined Tanager  ·  Tachyphonus rufus
Red-headed Barbet  ·  Eubucco bourcierii
 Collared Aracari  ·  Pteroglossus torquatus
 Red-faced Spinetail  ·  Cranioleuca erythrops
Crimson-rumped Toucanet  ·  Aulacorhynchus haematopygus
Collared Aracari  ·  Pteroglossus torquatus
Collared Aracari  ·  Pteroglossus torquatus
Orange-bellied Euphonia  ·  Euphonia xanthogaster
Blue-grey Tanager  ·  Thraupis episcopus
Palm Tanager  ·  Thraupis palmarum
Thick-billed Euphonia  ·  Euphonia laniirostris hypoxantha
Collared Aracari  ·  Pteroglossus torquatus
Collared Aracari  ·  Pteroglossus torquatus
 White-throated Quail-Dove  ·  Zentrygon frenata


18 november
Vroeg in de morgen gaan we op het terrein van de lodge naar een plek waar een verlicht scherm staat. Dit trekt veel insecten aan en natuurlijk ook weer vogelsoorten die een prooi zoeken. Het hoogtepunt is ongetwijfels de Collared Trogon. Zowel het mannetje als het vrouwtje laten zich goed bekijken.


  Collared Trogon  ·  Trogon collaris
Piratic Flycatcher  ·  Legatus leucophaius leucophaius
  Collared Trogon  ·  Trogon collaris
 Red-eyed Vireo  ·  Vireo olivaceus

Daarna vertrekken we, terwijl we onderweg diverse stops, maken naar een site in de bergen met een prachtige hide. Ook weer met leuke mogelijkheden voor vogelfotografie. Het is een feit dat elke hoogte weer zijn eigen avifauna heeft wat Ecuador zeer aantrekkelijk maakt voor vogelaars. Het hoogtepunt was natuurlijk de Plate-billed Mountain Toucan en de Toucan Barbet. Wow wat een prachtige vogels en zo makkelijk te fotograferen!


 Blue-winged Mountain Tanager  ·  Anisognathus somptuosus
 Chestnut-capped Brushfinch  ·  Arremon brunneinucha inornatus
Orange-bellied Euphonia  ·  Euphonia xanthogaster
Rufous-collared Sparrow  ·  Zonotrichia capensis
Golden Tanager  ·  Tangara arthus
Black-capped Tanager  ·  Tangara heinei
Golden-naped Tanager  ·  Tangara ruficervix
 Toucan Barbet  ·  Semnornis ramphastinus ramphastinus
 Toucan Barbet  ·  Semnornis ramphastinus ramphastinus
 Crimson-rumped Toucanet  ·  Aulacorhynchus haematopygus
Black-capped Tanager  ·  Tangara heinei
Flame-faced Tanager  ·  Tangara parzudakii
Plate-billed Mountain Toucan  ·  Andigena laminirostris
Plate-billed Mountain Toucan  ·  Andigena laminirostris
Flame-faced Tanager  ·  Tangara parzudakii

Aan het eind van de ochtend doen we weer een Multi Flasch Sessie met weer andere soorten kolibries. Nu op een plek in de bergen bij een particulier die zijn complete tuin volledig ingericht had met feeders en ook de fantastische hide met uitzicht iop de bergen waar we in eerste instantie zijn begonnen met fotograferen.

Louis met Multi Flash sessie 
Multi Flash sessie


De resultaten zijn ook nu weer verbluffend. Oordeel zelf maar!

Fawn-breasted Brilliant  ·  Heliodoxa rubinoides aequatorialis
Violet-tailed Sylph  ·  Aglaiocercus coelestis
Velvet-purple Coronet  ·  Boissonneaua jardini
Velvet-purple Coronet  ·  Boissonneaua jardini
Velvet-purple Coronet  ·  Boissonneaua jardini
 Fawn-breasted Brilliant  ·  Heliodoxa rubinoides aequatorialisNadat we het meegebrachte lunchpakket hebben verobert gaan we in de omgeving nog langs verschillende spots met leuke vogelsoorten. 

 Snowy-throated Kingbird  ·  Tyrannus niveigularis
  Masked Water Tyrant  ·  Fluvicola nengeta
  Masked Water Tyrant  ·  Fluvicola nengeta
Tropical Parula  ·  Setophaga pitiayumi
Streak-headed Woodcreeper  ·  Lepidocolaptes souleyetii
  Masked Water Tyrant  ·  Fluvicola nengeta


Wat een produktieve dag was het vandaag. Geweldig. Natuurlijk sluiten we ook vandaag af met een heerlijk vier gangenmenu. Wat een luxe!

19 november
Vandaag gaan we weer naar een andere Lodge San Jorge Milpe in Milpe. Dit keer onder leiding van Darius. Louis heeft andere verplichtigen waar hij niet onder uit kan. Een bejaard echtpaar uit Amerika (hele aardige mensen) die echte wereldvogelaars zijn gaan onder zijn leiding op zoek naar soorten die ze nog nooit in hun leven hebben gezien. Ze staan op dit moment op het het onwaarschijnlijke aantal van ca. 10000 soorten! Een boodschappenlijstje voor Louis moet er voor zorgen dat dit aantal nog verder wordt vergroot.
Darius is een jonge knul van 22 jaar die vertreffelijk zijn vak verstaat. Het is ongelofelijk. Zijn kennis van geluiden en gebieden is in slechts in 2 jaar tijd opgebouwd. Ook nu weer heeft hij net als Louis een scherpe blik en een uitstekend gehoor! Via weer een prachtige rit door de bergen waarbij we diverse stops maken komen we uiteindelijk bij de lodge en genieten op het grote platform met toren van het geweldig mooie uitzicht en de prachtige vogels.

Milpe
Lodge Milpe
 Silver-throated Tanager  ·  Tangara icterocephala
Red-headed Barbet  ·  Eubucco bourcierii
Ecuadorian Thrush  ·  Turdus maculirostris
 Blue-grey Tanager  ·  Thraupis episcopus
 Yellow-throated Toucan  ·  Ramphastos ambiguus
 Yellow-throated Toucan  ·  Ramphastos ambiguus
 Summer Tanager  ·  Piranga rubra
 Yellow-throated Toucan  ·  Ramphastos ambiguus
Green Honeycreeper  ·  Chlorophanes spiza
 White-shouldered Tanager  ·  Tachyphonus luctuosus
 Flame-rumped Tanager  ·  Ramphocelus flammigerus
Red-headed Barbet  ·  Eubucco bourcierii

20 november
Eerst gaan we extreem vroeg (4:00 uur op) naar een lek waar we de Cock of the Rock kunnen zien baltsen. Dit zou een van de hoogtepunten kunnen worden. We moeten er vroeg zijn omdat er veel belangstelling is om deze site te bezoeken. Natuurlijk staan we graag vooraan om de beste kansen te krijgen deze bijzondere vogels te fotograferen. Dat lukt prima, echter de plek helemaal links bevalt me toch niet omdat ik tegen een boom aankijk die me behoorlijk in de weg staat. Uiteindelijk neem ik het besluit om meer centraal te gaan staan op de tweede rij achter een kleine vogelaar!De vogels maken veel kabaal en laten zich niet altijd voluit zien. Er zit altijd wel een takje tussen! Onsdanks de matige lichtomstandigheden lukt het me uiteindelijk wel een aantal leuke plaatjes te schieten.  Welliswaar met veel ruis te maar dat is beter dan bewogen beelden.

Andean Cock-of-the-rock  ·  Rupicola peruvianus
Andean Cock-of-the-rock  ·  Rupicola peruvianus
Andean Cock-of-the-rock  ·  Rupicola peruvianus

Kort daarna gaan we naar de spot van Angel Paz. Hij is een begrip in vogelaarskringen omdat hij er mee begonnen is Antpitta's te lokken op zijn terrein. Vlakbij de weg zien we  Giant Antpitta's wow wat een prachtige vogels. Ne enkele flinke wandelingen die nooit over vlak terrein gaan zien we ook nog drie andere soorten Antpitta's

Rufugio Angel Paz
Op zoek naar Antpitta's met AngelPaz
Giant Antpitta  ·  Grallaria gigantea
Ochre-breasted Antpitta  ·  Grallaricula flavirostris
 Yellow-breasted Antpitta  ·  Grallaria flavotincta
Chestnut-crowned Antpitta  ·  Grallaria ruficapilla
Chestnut-crowned Antpitta  ·  Grallaria ruficapilla

Na een heerlijke lunch gaan we nu onder leiding van Darius weer een flash Sessie doen. Het kost hem enige moeite om de juiste opstelling te vinden echter de resultaten zijn voortreffelijk.

Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny
Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny
Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny
Green-crowned Brilliant  ·  Heliodoxa jacula
Green-crowned Brilliant  ·  Heliodoxa jacula
Green-crowned Brilliant  ·  Heliodoxa jacula and Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny en 
 Rufous-tailed Hummingbird  ·  Amazilia
Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny
Purple-collared Woodstar  ·  Myrtis fanny
21 november
Vandaag gaan we op zoek naar de Long-wattled Umbrellabird. Uiteraard is er weer het extreem vroege vertrek om ruim op tijd bij de lek te zijn waar de Parapluvogels baltsen. Onderweg pikken we de gids van de dag op en gaan naar de bergtop waar we de auto parkeren. Via een zeer glibberige weg (het heeft de hele nacht geregend!) waarbij we ook nog twee riviertjes oversteken komen we uiteindelijk met veel ondersteuning van onze gidsen op de top bij de lek aan. Dat we onderweg flik uitglijden en zelfs vallen (link met onze camera's!) mag de pret niet drukken.

Onderweg naar de site met de  Long-wattled Umbrellabird

Het baltsen vindt niet massaal plaats. Slecht hier en daar laat een enkele vogel zich zien. Het gaat er rustig aan toe. Op diverse plekken vinden we enkele vogels. Vaak hoog verscholen in de bomen en moeilijk te fotograferen. Uiteindelijk lukt het enkele leuke plaatjes te maken.

 Long-wattled Umbrellabird  ·  Cephalopterus penduliger

Na afloop als we weer veilig bij de auto arriveren. gaan we nog even naar het huis van de gids waar we een lekker ontbijt krijgen geserveerd.
Natuurlijk gaan we weer omgeving verkennen op zoek naar nieuwe vogelsoorten en mooie fotomomenten.

Guira Tanager  ·  Hemithraupis guira huambina
Golden-headed Quetzal  ·  Pharomachrus auriceps
Rufous-throated Tanager  ·  Tangara rufigula
Neotropic Cormorant  ·  Phalacrocorax brasilianus
Tropical Kingbird  ·  Tyrannus melancholicus
Smooth-billed Ani  ·  Crotophaga ani
Blue-necked Tanager  ·  Tangara cyanicollis
 Lineated Woodpecker  ·  Dryocopus lineatus

In de namiddag arriveren we weer bij de lodge waar we een week geleden begonnen zijn. Dit keer voor de laatste overnachting. Morgen gaan we nog hoger de Andes is. Op ca. 4500m gaan we op zoek naar de Andescondor. Het is een mooie afsluiting van een fantastische week.

21 november
Vanmorgen weer vroeg op. De koffers hebben we gisteren nog gepakt en gaan vanmorgen mee de auto in. Vanmiddag vliegen we weer naar Amsterdam.
Maar eerst nog op zoek naar de Andescondor. Helaas gaat Jan niet mee. Hij voelt zich niet zo lekker en kan niet zo goed omgaan met de hoogte. Hij wil liever geen risico nemen omdat we s'middags nog moeten vliegen.
Via een lange rit eerst over de snelweg en later off road gaan we naar de Antisana. Dit nationale park staat bekend om een aantal spectaculaire vogelsoorten. Via diverse stops zien we weer diverse vogelsoorten die goed aangepast zijn aan deze hoogte. Het landschap is prachtig en overweldigend.

Antisana
Antisana
Antisana
Antisana
Giant Hummingbird  ·  Patagona gigas
American Kestrel  ·  Falco sparverius
 Carunculated Caracara  ·  Phalcoboenus carunculatus
Andean Condor  ·  Vultur gryphus
Andean Condor  ·  Vultur gryphus
Black-chested Buzzard-Eagle  ·  Geranoaetus melanoleucus
 Stout-billed Cinclodes  ·  Cinclodes excelsior
Chestnut-winged Cinclodes  ·  Cinclodes albidiventris
 Aplomado Falcon  ·  Falco femoralis
Andean Gull  ·  Chroicocephalus serranus
Giant Hummingbird  ·  Patagona gigas
Tawny Antpitta  ·  Grallaria quitensis
Sedge Wren  ·  Cistothorus stellari
Brown-backed Chat-Tyrant  ·  Ochthoeca fumicolor
Andean Tit-Spinetail  ·  Leptasthenura andicola
Andean Lapwing  ·  Vanellus resplendens
Black-faced Ibis  ·  Theristicus melanopis
Variable Hawk  ·  Geranoaetus polyosoma
Andean Condor  ·  Vultur gryphus
Andean Condor  ·  Vultur gryphus
Andean Condor  ·  Vultur gryphus
Begin van de middag vertrekken we naar het vliegveld van Quito en vertrekken in de namiddag naar Amsterdam.

Resume
De rondreis heeft, ik spreek denk ik ook voor mijn mede reisgenoten, aan alle verwachtingen voldaan. De tour was uitstekend georganiseerd. We hebben minstens 205 soorten gezien. Voor mij persoonlijk 179 nieuwe vogelsoorten!
Natuurlijk wil ik mijn mede reisgenoten Reinier Scheeres en Jan van der Meulen bedanken voor hun prettige gezelschap. We konden en kunnen het prima met elkaar vinden. Tenslotte nog een overzicht van de waargenomen vogelsoorten:

Silvery Grebe  (Podiceps occipitalis)
Neotropic Cormorant  (Phalacrocorax brasilianus)
Andean Teal  (Anas andium)
Yellow-billed Pintail  (Anas georgica)
Andean Ruddy-Duck  (Oxyura ferruginea)
Snowy Egret  (Egretta thula)
Cattle Egret  (Bubulcus ibis)
Black-faced Ibis  (Theristicus melanopis)
Andean Condor  (Vultur gryphus)
Black Vulture  (Coragyps atratus)
Turkey Vulture  (Cathartes aura)
Osprey  (Pandion haliaetus)
Hook-billed Kite  (Chondrohierax uncinatus)
Black-chested Buzzard-Eagle  (Geranoaetus melanoleucus)
Roadside Hawk  (Buteo magnirostris)
Broad-winged Hawk  (Buteo platypterus)
Variable Hawk  (Buteo polyosoma)
Carunculated Caracara  (Phalcoboenus carunculatus)
American Kestrel  (Sparrow Hawk)   (Falco sparverius)
Aplomado Falcon  (Falco femoralis)
Crested Guan  (Penelope purpurascens)
Ruddy Pigeon  (Columba subvinacea)
Eared Dove  (Zenaida auriculata)
White-throated Quail-Dove  (Geotrygon frenata)
Bronze-winged Parrot  (Pionus chalcopterus)
Squirrel Cuckoo  (Piaya cayana)
Little Cuckoo  (Piaya minuta)
Smooth-billed Ani  (Crotophaga ani)
White-whiskered Hermit  (Phaethornis yaruqui)
Tawny-bellied Hermit  (Phaethornis syrmatophorus)
White-necked Jacobin  (Florisuga mellivora)
Brown Violetear  (Colibri delphinae)
Sparkling Violetear  (Colibri coruscans)
Green Thorntail  (Popelairia conversii)
Green-crowned Woodnymph  (Thalurania fannyi)
Rufous-tailed Hummingbird  (Amazilia tzacatl)
Andean Emerald  (Amazilia franciae)
Speckled Hummingbird  (Adelomyia melanogenys)
Purple-bibbed Whitetip  (Urosticte benjamini)
Rufous-vented Whitetip  (Urosticte ruficrissa)
Green-crowned Brilliant  (Heliodoxa jacula)
Fawn-breasted Brilliant  (Heliodoxa rubinoides)
Giant Hummingbird  (Patagona gigas)
Shining Sunbeam  (Aglaeactis cupripennis)
Mountain Velvetbreast  (Lafresnaya lafresnayi)
Brown Inca  (Coeligena wilsoni)
Collared Inca  (Coeligena torquata)
Buff-winged Starfrontlet  (Coeligena lutetiae)
Sword-billed Hummingbird  (Ensifera ensifera)
Buff-tailed Coronet  (Boissonneaua flavescens)
Velvet-purple Coronet  (Boissonneaua jardini)
Gorgeted Sunangel  (Heliangelus strophianus)
Sapphire-vented Puffleg  (Eriocnemis luciani)
Booted Racket-tail  (Ocreatus underwoodii)
Black-tailed Trainbearer  (Lesbia victoriae)
Green-tailed Trainbearer  (Lesbia nuna)
Tyrian Metaltail  (Metallura tyrianthina)
Violet-tailed Sylph  (Aglaiocercus coelestis)
Wedge-billed Hummingbird  (Schistes geoffroyi)
Purple-throated Woodstar  (Calliphlox mitchellii)
White-bellied Woodstar  (Chaetocercus mulsant)
Golden-headed Quetzal  (Pharomachrus auriceps)
Collared Trogon  (Trogon collaris)
Masked Trogon  (Trogon personatus)
Ringed Kingfisher  (Megaceryle  (Ceryle)  torquata)
Rufous Motmot  (Baryphthengus  (ruficapillus)  martii)
Red-headed Barbet  (Eubucco bourcierii)
Toucan Barbet  (Semnornis ramphastinus)
Crimson-rumped Toucanet  (Aulacorhynchus haematopygus)
Pale-mandibled Aracari  (Pteroglossus erythropygius)
Many-banded Aracari  (Pteroglossus pluricinctus)
Plate-billed Mountain-Toucan  (Andigena laminirostris)
Chocó Toucan  (Ramphastos brevis)
Chestnut-mandibled Toucan  (Ramphastos swainsonii)
Crimson-mantled Woodpecker  (Piculus rivolii)
Golden-olive Woodpecker  (Piculus rubiginosus)
Lineated Woodpecker  (Dryocopus lineatus)
Guayaquil Woodpecker  (Campephilus gayaquilensis)
Pacific Hornero  (Furnarius cinnamomeus)
Azara's Spinetail  (Synallaxis azarae)
Slaty Spinetail  (Synallaxis brachyura)
Red-faced Spinetail  (Cranioleuca erythrops)
Streaked Tuftedcheek  (Pseudocolaptes boissonneautii)
Pearled Treerunner  (Margarornis squamiger)
Lineated Foliage-gleaner  (Syndactyla subalaris)
Scaly-throated Foliage-gleaner  (Anabacerthia variegaticeps)
Buff-fronted Foliage-gleaner  (Philydor rufus)
Buff-throated Foliage-gleaner  (Automolus ochrolaemus)
Streak-capped Treehunter  (Thripadectes virgaticeps)
Spotted Woodcreeper  (Xiphorhynchus erythropygius)
Streak-headed Woodcreeper  (Lepidocolaptes souleyetii)
Montane Woodcreeper  (Lepidocolaptes lacrymiger)
Slaty Antwren  (Myrmotherula schisticolor)
Banded Antbird (Dichrozona cincta)
Rufous-crowned Antpitta  (Pittasoma rufopileatum)
Giant Antpitta  (Grallaria gigantea)
Chestnut-crowned Antpitta  (Grallaria ruficapilla)
Yellow-breasted Antpitta  (Grallaria flavotincta)
Tawny Antpitta  (Grallaria quitensis)
Ochre-breasted Antpitta  (Grallaricula flavirostris)
Golden-faced Tyrannulet  (Zimmerius chrysops)
White-crested Elaenia  (Elaenia albiceps)
White-throated Tyrannulet  (Mecocerculus leucophrys)
White-banded Tyrannulet  (Mecocerculus stictopterus)
White-tailed Tyrannulet  (Mecocerculus poecilocercus)
Tufted Tit-Tyrant  (Anairetes parulus)
Marbled-faced Bristle-Tyrant  (Pogonotriccus ophthalmicus)
Common Tody-Flycatcher  (Todirostrum cinereum)
Ornate Flycatcher  (Myiotriccus ornatus)
Bran-colored Flycatcher  (Myiophobus fasciatus)
Cinnamon Flycatcher  (Pyrrhomyias cinnamomea)
Eastern Wood-Pewee  (Contopus virens)
Smoke-colored Pewee  (Contopus fumigatus)
Olive-sided Flycatcher  (Contopus cooperi)
Black Phoebe  (Sayornis nigricans)
Brown-backed Chat-Tyrant  (Ochthoeca fumicolor)
Rufous-breasted Chat-Tyrant  (Ochthoeca rufipectoralis)
Paramo Ground-Tyrant  (Muscisaxicola alpina)
Masked Water-Tyrant  (Fluvicola nengeta)
Dusky-capped Flycatcher  (Myiarchus tuberculifer)
Social Flycatcher  (Myiozetetes similis)
Rusty-margined Flycatcher  (Myiozetetes cayanensis)
Golden-crowned Flycatcher  (Myiodynastes chrysocephalus)
Tropical Kingbird  (Tyrannus melancholicus)
Snowy-throated Kingbird  (Tyrannus niveigularis)
Barred Becard  (Pachyramphus versicolor)
Cinnamon Becard  (Pachyramphus cinnamomeus)
White-winged Becard  (Pachyramphus polychopterus)
Masked Tityra  (Tityra semifasciata)
Long-wattled Umbrellabird  (Cephalopterus penduliger)
Andean Cock-of-the-Rock  (Rupicola peruviana)
Red-eyed Vireo  (Vireo olivaceus)
Brown-capped Vireo  (Vireo leucophrys)
Andean Solitaire  (Myadestes ralloides)
Pale-eyed Thrush  (Platycichla leucops)
Great Thrush  (Turdus fuscater)
Ecuadorian Thrush  (Turdus maculirostris)
Tropical Mockingbird  (Mimus gilvus)
Brown-bellied Swallow (Notiochelidon murina)
Blue-and-white Swallow (Notiochelidon cyanoleuca)
White-thighed Swallow (Neochelidon tibialis)
Southern Rough-winged Swallow (Stelgidopteryx ruficollis)
Grass Wren  (Cistothorus platensis)
Plain-tailed Wren  (Thryothorus euophrys)
Gray-breasted Wood-Wren  (Henicorhina leucophrys)
Tropical Parula  (Parula pitiayumi)
Blackburnian Warbler  (Dendroica fusca)
Olive-crowned Yellowthroat  (Geothlypis semiflava)
Canada Warbler  (Wilsonia canadensis)
Slate-throated Whitestart  (Myioborus miniatus)
Spectacled Whitestart  (Myioborus melanocephalus)
Black-crested Warbler  (Basileuterus nigrocristatus)
Chocó Warbler  (Basileuterus chlorophrys)
Three-striped Warbler  (Basileuterus tristriatus)
Russet-crowned Warbler  (Basileuterus coronatus)
Bananaquit  (Coereba flaveola)
Purple Honeycreeper  (Cyanerpes caeruleus)
Green Honeycreeper  (Chlorophanes spiza)
Masked Flowerpiercer  (Diglossopis cyanea)
Black Flowerpiercer  (Diglossa humeralis)
Guira Tanager  (Hemithraupis guira)
Rufous-chested Tanager  (Thlypopsis ornata)
Thick-billed Euphonia  (Euphonia laniirostris)
Orange-bellied Euphonia  (Euphonia xanthogaster)
Rufous-throated Tanager  (Tangara rufigula)
Golden Tanager  (Tangara arthus)
Silver-throated Tanager  (Tangara icterocephala)
Flame-faced Tanager  (Tangara parzudakii)
Golden-naped Tanager  (Tangara ruficervix)
Metallic-green Tanager  (Tangara labradorides)
Beryl-spangled Tanager  (Tangara nigroviridis)
Blue-and-black Tanager  (Tangara vassorii)
Black-capped Tanager  (Tangara heinei)
Blue-necked Tanager  (Tangara cyanicollis)
Scarlet-bellied Mountain-Tanager  (Anisognathus igniventris)
Blue-winged Mountain-Tanager  (Anisognathus somptuosus)
Black-chinned Mountain-Tanager  (Anisognathus notabilis)
Swallow Tanager  (Tersina viridis)
Blue-gray Tanager  (Thraupis episcopus)
Palm Tanager  (Thraupis palmarum)
Blue-capped Tanager  (Thraupis cyanocephala)
Blue-and-yellow Tanager  (Thraupis bonariensis)
Lemon-rumped Tanager  (Ramphocelus icteronotus)
Summer Tanager  (Piranga rubra)
White-winged Tanager  (Piranga leucoptera)
Ochre-breasted Tanager  (Chlorothraupis stolzmanni)
White-lined Tanager  (Tachyphonus rufus)
White-shouldered Tanager  (Tachyphonus luctuosus)
Ashy-throated Bush-Tanager  (Chlorospingus canigularis)
Yellow-throated Bush-Tanager  (Chlorospingus flavigularis)
Superciliaried Hemispingus  (Hemispingus superciliaris)
Western Hemispingus  (Hemispingus ochraceus)
Buff-throated Saltator  (Saltator maximus)
Black-winged Saltator  (Saltator atripennis)
Variable Seedeater  (Sporophila  (aurita)  corvina)
Yellow-bellied Seedeater  (Sporophila nigricollis)
Plumbeous Sierra-Finch  (Phrygilus unicolor)
Rufous-naped Brush-Finch  (Atlapetes latinuchus)
Tricolored Brush-Finch  (Atlapetes tricolor)
White-winged Brush-Finch  (Atlapetes leucopterus)
Chestnut-capped Brush-Finch  (Buarremon brunneinucha)
Stripe-headed Brush-Finch  (Buarremon torquatus)
Orange-billed Sparrow (Arremon aurantiirostris)
Dickcissel (Spiza americana)
Yellow-bellied Siskin  (Carduelis xanthogastra)


15 opmerkingen:

de wereld volgens vogels zei

Hallo Ben,

Dat waren echt 8 SUPER productieve dagen, ongelofelijk mooie serie Ben, de ene vogel is nog mooier dan de andere;)
De kolibrie serie spelen absoluut de show en zijn mijn favorieten

Grt,
Marco

Roos zei

WOW wat meer kan je zeggen van wat er aan jullie ogen en cameralens voorbij is gekomen. Super zoveel soorten vogels. Kan je nog wel gaan slapen zonder dat al dit door je hoofd blijft spoken.
Prachtige foto's en prachtige vogels.
Roos

NB Ben ik krijg twee keer ditzelfde blog te zien. Een waar ik al op had gereageerd. Ik zet hierbij dan nogmaals mijn reactie. Soms heeft blogger rare kuren.
Groeten,
Roos

Ben van den Broek zei

Ja dat klopt. Ik heb nogmaals het artikel geupload. Kennelijk was mijn eerste upload niet voor iedereen zichtbaar. Gelukkig werkt alles nu wel na behoren. Gr. Ben

www.Loes-willebrand.blogspot.nl zei

Hallo Ben,
Wat heb jullie daar veel soorten vogels gefotografeerd en wat hebben ze schitterende kleuren.
Je hebt de Kolibries ook er mooi op staan, gelukkig hebben we ze in Canada ook gefotografeerd.
Heb genoten van je opnames en het verhaal erbij.
Groetjes Loes

Tinie zei

Wow, wat is dit mooi Ben.
Wat een prachtige vogels en foto's, ik ben onder de indruk van al die mooie kleuren en soorten.
Wat zul je daar genoten hebben, ik doe het van je foto's.
Groetjes Tinie

Frans zei

Ik ben onder de indruk! Wat een gave foto's en de hoeveelheid vogels is overweldigend. Allemaal stuk voor stuk prachtig gefotografeerd. Die kolibries zijn toch wel heel bijzonder.
je hebt er een prachtige documentaire van gemaakt; zodanig dat je wordt geïnspireerd om het verslag nog eens te lezen. En dan de veelheid aan vogelsoorten is fantastisch. Een geweldig blog, een prachtige documentaire en geïllustreerd met schitterende foto's.
Groeten
Frans

Bert van Bommel zei

Hallo Ben,
Je hebt niets teveel gezegd, Dit is echt een Vogelparadijs!
Ik heb werkelijk met verbazing zitten kijken naar je blog.
Wat een soorten! De ene nog mooier dan de ander en je hebt ze er allemaal super op staan.
Het is een lange vlucht met het vliegtuig maar dan heb je ook wel iets zeg!
Schitterend blog, genieten.
Groet Bert

Berend zei

Hi Ben, wat een bijzondere vogel fotoreis heb je gemaakt en wat een schitterende foto's heb je gemaakt van die fantastisch gekleurde vogels. De kleuren springen van mijn scherm, en de kolibrie opnames vind ik uitstekend. Ik heb ontzettend genoten, zelfs zo dat ik net weer even ben gaan kijken en merkte dat mijn vorige reactie was verdwenen omdat je e.e.a. opnieuw had ge-upload.

Ben van den Broek zei

Ja de vorige reactie heb ik wel gelezen. I.v.m. technische problemen heb ik opnieuw ge-upload.

Maria zei

Hoi Ben,
Als je nou alleen snel door de foto's bladert, krijg je de indruk dat je daar zeker twee maanden hebt rondgehangen!!! Ongelofelijk dat jullie in zo'n korte tijd zoveel verschillende vogels hebben gezien. Wat een mooie aparte en kleurrijke vogels! En om 04:00 uur op pffft....was zeker de moeite waard! Genoten van je verslag en schitterende foto's, waar ik echt geen favoriet uit kan halen!
Groetjes,
Maria

Caroline zei

Prachtige fotos Ben en wat heb je veel soorten gezien in 8 dagen. Echt mooie vogels en zulke vrolijke kleuren. Mooi zo'n fotoreis. Fijn weekend. Groetjes Caroline

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Hallo Ben
jeder Vogelfreund bucht jetzt diese Tour in acht Tagen so eine Auswahl, wahnsinn... wenn die Bilder ohne Text ich hätte gedacht du warst in einem Vogelpark, aber nein du warst im Vogelparadies..
Danke fürs zeigen
Grüsse Frank

KeesvanD zei

Hallo Ben,
Je hebt geweldig kunnen profiteren van de vogelrijkdom van Ecuador. Wat een prachtige kleurrijke soorten. Onvoorstelbaar dat jullie dit allemaal in een relatief korte tijd hebben gezien. Het verslag heb ik nog even overgeslagen, dat komt later wel. Alleen al het kijken naar de verschillende soorten was een plezier op zichzelf.
Je had ongetwijfeld hoge verwachtingen, volgens mij zijn die helemaal uitgekomen.
Groet, Kees

Caroline zei

Ik wens je feestdagen Ben. Groetjes Caroline

Gerrit zei

Tjonge, daar heb ik toch wel een poos ademloos naar zitten kijken Ben. Wat een pracht aan kleuren, vormen en verhalen! Dat moet een zeer bijzondere ervaring zijn geweest!

Gerrit