17 juni, 2021

Blauwe reiger

Het is altijd leuk om een reigerkolonie te bezoeken. De mooiste momenten zijn denk ik toch het aanvliegen van de oudervogels. Hierbij laten ze hun fantastisch vliegvermogen zien al gaat het soms toch mis! 

Het is nauwelijks voor te stellen dat blauwe reigers vroeger schuwe vogels waren. Verborgen leidden ze hun leven. Tegenwoordig zijn Blauwe reigers in en om elke stad te vinden en bezoeken ze vrijwel iedere tuin met een vijver op regelmatige basis. Blauwe reigers zijn echte sloot-food specialisten, maar vullen hun menu ook graag aan met mollen, muizen en grote insecten zoals sprinkhanen. Vis is echter vrijwel altijd het hoofdbestanddeel van hun eten. Bron vogelbescherming.nl 

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

9 opmerkingen:

Berend zei

Mooie serie van de Blauwe reiger Ben

Maria zei

Hallo Ben,
Het is een schitterende vogel en je hebt er geweldige foto's van gemaakt. Het portret en foto 2 zijn mijn favorieten, maar alle foto's zijn natuurlijk heel geslaagd!
Klasse.
Groetjes,
Maria

Wilma zei

Gaaf weer!

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Ben,

Wat een superfoto's van de Blauwe reiger, echt mooi in de aanvliegposities met de poten zo en de takjes in de snavel. Het is ook mooi dat je de zwarte kuifveren zo goed ziet. Ongelooflijk hè dat ze van verborgen levende vogel inmiddels 'naast' de mens leven. Sommige zijn zelfs redelijk tam bij vissers in de buurt als ze een visje krijgen.
Prachtig portret trouwens ook!

Groetjes,
Marianne

KeesvanD zei

Hallo Ben,
Ook al zijn blauwe reigers erg algemeen en vertrouwd geworden, het betekent niet dat je ze per definitie overslaat als je de kans krijgt om ze te fotograferen. De kunst is natuurlijk om er wat moois van te maken. Vliegbeelden lenen zich daar prima voor, en je levert daar overtuigend het bewijs voor. Het maakt tegelijk duidelijk dat het "gewone" niet zo maar moet worden
overgeslagen.
Groet, Kees

Patsfotos. zei

Hoi Ben.

Prachtige foto's van de Reiger.

Groettie van Patricia.

Caroline zei

Hoi Ben, leuke fotos van de vliegende blauwe reiger . De ene blauwe reiger is schuw en vliegt direkt weg en bij de ander kun je weer heel dichtbij komen. Momenteel zie je er vaak meerdere samen op een veld.

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Halo Ben
deine Flugfotos sprechen für sich, sehr schöne Fotoserie
Grüsse Frank

advanduren zei

Hallo Ben,

Mooie portretten van de blauwe reiger, het is dan weliswaar een heel algemene vogel maar het is de kunst om daar dan toch aansprekende foto's van te maken. En dat is je hier goed gelukt, ik wordt altijd enthousiast van vliegbeelden en dat hij hier zo dichtbij met takken in z'n snavel rondvliegt geeft zo'n beeld toch iets extra's.

Groeten,
Ad