09 mei, 2014

Koninklijk bezoek en een Veldmuis - een verrassende combinatie

Vandaag ben ik terug gekomen van een midweek met de familie in de Achterhoek. Vlakbij het plaatsje Groenlo tegen de Duitse grens. Het toeval wilde dat we op dag dat we Groenlo zelf bezochten ook het koninklijke echtpaar Willem Alexander en Maxima zagen tijdens hun bliksembezoek aan de Achterhoek.Het Zwillbrocker Venn net over de Duitse grens waar enige tientallen Caribische Flamingo's voorkomen was uiteraard één van de dagtripjes die we hebben gemaakt. Helaas was de afstand erg groot om een goede foto te maken. Bijgaande foto van de broedkolonie is nog het beste wat ik kon bereiken.

Caribische Flamingo - Greater Flamingo - Phoenicopterus ruber

Heel verrassend was de waarneming van een Veldmuisje die brutaal op het pad naar voedsel zocht. Regelmatig dook het muisje in de dekking en kwam ook steeds weer terug. Nog nooit heb ik zo goed een Veldmuis kunnen waarnemen!

Veldmuis - Microtus arvalis

Veldmuis - Microtus arvalis

Veldmuis - Microtus arvalisAlvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog

3 opmerkingen:

Tinie zei

Mooi vastgelegd Ben.
De Flamingo's zijn daar altijd erg ver weg en moeilijk te fotograferen. Het veldmuisje liet zich zeker mooi fotograferen.

Maria zei

Hoi Ben,
Jammer dat je de flamingo's niet dichterbij voor je lens kreeg. Maar de muis naast het koningshuis ;-) maakt het helemaal goed!
Ik heb ook nog nooit een veldmuisje zo mooi afgebeeld gezien. Het is een snoesje! Leuk, leuk.
groetjes
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Prachtig dat Veldmuisje Ben, ik zou bijna zeggen: daar valt Máxima bij in het niet :-) :-)

Groetjes,
Marianne