04 maart, 2016

Broedkolonie Blauwe reiger in Schiedam

Al jarenlang bevindt zich op een eiland in het Prinses Beatrix park in Schiedam een broedkolonie van Blauwe reigers. Het is moeilijk in te schatten maar zeker minimaal 30 paartjes zijn met de nestbouw bezig. Het is een drukte van belang. De bouw van sommige nesten is net begonnen terwijl andere net gereed en alle stadia daar tussen in te zien zijn. Regelmatig zijn er schermutselingen, worden nieuwe takken aangevoerd en zijn er ontluikende liefdes te zien. Het is verbluffend om te zien hoe behendig de Blauwe reigers de wirwar van takken kunnen ontwijken bij de aanvoer van nestmateriaal. Ik heb een paar uur het wel en wee van de kolonie gade geslagen en er heel erg van genoten.
Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

7 opmerkingen:

www.Loes-willebrand.blogspot.nl zei

Hoi Ben
Mooie vliegbeelden ook met die takken in hun bek, het is wel weer 'n grote groep die er daar zitten, ben er wel voorbij gefietst, zal het in de gaten houden.
Groetjes Loes

Maria zei

Hoi Ben,
Bij mij in de buurt zit ook zo'n broedkolonie. Het bijpassende geluid hoor ik dus gewoon bij het bekijken van je schitterende foto's ;-)
Zo leuk te zien hoe je met takken aan komen vliegen. Knap geplaat.
Fijn weekend en groetjes,
Maria

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Hallo Ben,
erstklassige Bilder, da bist du sehr nah dran gekommen.. bei mir sind sie immer schnell weg , bevor ich die Camera bereit habe ;-))
Grüsse Frank

Gonnie van de Schans zei

Ik blijf het vreemd vinden dat die grote vogels hoog in de bomen nestelen. Heerlijke serie. Mooie vluchtbeelden, ook het aanvliegen van nestmateriaal staat er mooi op. Nest als het gevecht, wat een actie foto is dat. Mooi om nog een keer terug te gaan als er jongen zijn.
Groeten, Gonnie

Marianne De Vogelkijker zei

Wat een leuke serie Ben. Echt fraaie actieshots en leuke houdingen, wapperende veren.... Eigenlijk alles wat er bij komt kijken. En wat kunnen ze herrie maken. Wij hebben in de buurt ook een kolonie. Momenteel zie ik heel veel reigers, zowel blauwe als zilvers.

Mooie complete serie!

KeesvanD zei

Dit is een behoorlijk compleet beeldverslag van de eerste fase van het nestelen. Prachtige beelden van de vliegende reigers, zowel met als zonder takken. Takken zijn natuurlijk onvermijdelijk bij de nesten maar ze storen hier totaal niet. Fraaie serie.
Groet, Kees

Corrie zei

Hoi ben,
wat een prachtige foto's, vooral de vluchtbeelden. Maar het gedoe bij de nesten is heel leuk om te zien. Je hebt er hier goed zicht op. Lijkt me fantastisch om dat zo te kunnen volgen.
hartelijke groet, Corrie