31 oktober, 2019

Egel in de tuin

Vanmiddag werd ik verrast door een egel in de tuin bij mijn huis. De egel was op zoek naar de afgevallen appeltjes van de sierappel. Deze sierappel is echt een sieraad voor de tuin en bovendien voor vogels zoals de halsbandparkiet en merel een goede voedselbron. Dat ook een egel deze voedselbron zou gebruiken had ik nooit verwacht. Ik dacht altijd dat egels echte insecteneters zijn! Op de foto is te zien dat vlakbij het oog een tweetal teken zich hebben genesteld. Ik denk niet dat deze egel er echt veel last van heeft! Aan het formaat zie ik dat deze egel nog niet volwassen is. Ik hoop dat de sierappeltjes deze egel de winter door helpt. Hopelijk laat hij/zij zich nog eens zien!

Egel - Erinaceus europaeus
Egel - Erinaceus europaeus
Egel - Erinaceus europaeus
Egel - Erinaceus europaeus
Egel - Erinaceus europaeusAlvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

9 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Ben,
Ontzettend leuk om een egel in de tuin te hebben...
Heb je al een egelnestkast/mand overwogen? Die gebruiken ze ook graag tijdens de winter.
Ik heb hier inde polder ook wel egels onder een appelboom zien snoepen, had ik toen ook niet verwacht! Je foto's zijn super!
Groetjes,
Maria

David M. Gascoigne, zei

This is a truly delightful little creature. I think that high on the wish list of every overseas visitor to Europe is to see a Hedgehog.

de wereld volgens vogels zei

Hoi Ben,

Een egel zien in eigen tuin is altijd leuk. En ik ben het het Maria eens, misschien is het leuk om een egelhuisje te plaatsen op je tuin. Deze huisjes kan je kopen bij de meeste online dierenspeciaalzaken, ook kan je daar speciaal egelvoer kopen. Wie weet wordt op deze manier deze egel wel een vaste bewoner op je tuin :)

Grt,
Marco

Roos zei

Hallo Ben, Je bent een geluksvogel met egels in je tuin en wat een leuke foto's! Wat Maria zegt had ik ook in gedachten. Een egelhuis of een grote hoop bladeren in de hoek van de tuin waar ze kunnen overwinteren, ze zijn je dankbaar! Ook omdat er al zo weinig egels zijn. Ze hebben het moeilijk.
Groeten,
Roos

Bert van Bommel zei

Hallo Ben,
Leuk een Egel in de tuin, hier zie ik ze wel eens tijdens een zeldzame zwoele zomeravond.
En als je een vijver hebt met een opstaande rand is het raadzaam om er een soort schuin laddertje in te zetten zodat de Egel er altijd uit kan komen.
Wie weet heb je er een nieuwe vaste tuinbewoner bij.
Groet Bert

Caroline zei

Hoi Ben, prachtig. Wij hebben er ooit ook eens 1 gehad. Daarna was hij verdwenen.

KeesvanD zei

Hallo Ben,
Het is al weer een paar jaar geleden dat wij egels in de tuin hadden, zelfs een keer een moeder met twee jongen. Het is steeds weer een belevenis. Ze mooi fotograferen is vaak een flinke opgave, dus je mag je gelukkig prijzen dat je deze fraaie beelden hebt kunnen maken.
Groet, Kees

Berend zei

Wat een leuke ontmoeting Ben en je hebt er mooie foto's van gemaakt. Onlangs liep er eentje door de voortuin naar de buren maar die liep zo snel dat ik te laat was met de camera.

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

hello Ben
These are again very nice photos, the photos of the hedgehog are great, thank you for pointing
Greetings Frank