15 januari, 2022

Bruine Boszanger bij Kinderdijk

Hemelsbreed ongeveer een 500m vanaf de Purperkoet in Alblasserdam zit nog een zeldzaamheid. Het gebeurt wel vaker als een bepaalde zeldzame soort vaak wordt bezocht dat er dan bij toeval ook in de directe omgeving hiervan een andere zeldzaamheid opduikt zoals in dit geval een Bruine Boszanger. Als zoveel vogelaars die dezelfde route lopen dan kan het niet missen of de vogel wordt ontdekt! 

De vogel liet zich goed horen (een soort smakkend geluid) maar des te moeilijker fotograferen. Het is een echte skulker. De vogel zat heel diep in het struikgewas langs de waterkant. Zeer spaarzaam kwam de vogel slechts enkele seconden in beeld. dat waren de momenten dat je hem kon fotograferen. Uiteindelijk lukte het enkele bewijsplaatjes te maken. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik deze vogel wist te fotograferen.

Bruine Boszangers broeden in Siberië vanaf de Ob-rivier verder oost tot in Sakhalin en zuid tot in Mongolië, ze overwinteren in Noord-India en Zuidoost-Azië. Ze leiden soms een zwervend bestaan en doen dan ook West-Europa wel aan. Zeer zelden verblijft er dan een enkele Bruine Boszanger in Nederland. 

Bruine Boszanger   .   Dusky Warbler  ·  Phylloscopus fuscatus
Bruine Boszanger   .   Dusky Warbler  ·  Phylloscopus fuscatus
Bruine Boszanger   .   Dusky Warbler  ·  Phylloscopus fuscatus
Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ben
    das warten hat sich gelohnt, er hätte gerne etwas weiter aus dem Schilff kommen können aber so sind seltene Vögel, wie Prominente die sich lieber verstecken...
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke vogel. Ik zag op waarneming dat die swinhoes boszanger nu in de Biesbosch Werkendam zit. Aangezien ik niet ver kan lopen niet gezocht.

    BeantwoordenVerwijderen