21 maart, 2024

IJsvogels van de Beukenhof

De IJsvogels van de Beukenhof in Schiedam zijn weer druk bezig met het graven van een nestholte. Aan het begin van dit jaar leek het er eerst niet goed uit te zien omdat een deel van de broedwand was ingestort door een omgewaaide boom, die ook een deel van de broedwand beschadigde. Na overleg met de hovenier van de Beukenhof is de omgewaaide boom die het zicht op de broedwand belemmerde, snel verwijderd. Na overleg met de beheerder van de Beukenhof is besloten de wand te versterken. Er werd een afspraak gemaakt om overleg te starten met het groenbeheer van de Beukenhof. Vlak voor het overleg werden er weer IJsvogels waargenomen en moest de eventuele renovatie en versterking worden afgelast om verstoring van de IJsvogels te voorkomen. Mogelijk wordt de renovatie nu in het najaar gestart, afhankelijk van het broedsucces van de IJsvogels en afhankelijk van de vraag of dit nog nodig is.

De IJsvogels vertonen gelukkig weer hun normale baltsgedrag. Voor zover ik weet zijn er nog geen visjes aangeboden door het mannetje en dus ook nog geen paringen geobserveerd. We blijven het volgen.






De vorig jaar gebouwde kijkwand voldoet nog uitstekend. Er is nog steeds heel veel belangstelling van wandelaars, vogelaars en fotografen. Zonder de kijkwand zou verstoring van de IJsvogels onontkoombaar zijn. Gelukkig kunnen we er weer allemaal met volle teugen van genieten. 

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

6 opmerkingen:

  1. Een fantastische fotoserie van deze prachtige vogels!
    Groet, Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ben,
    jeder der diese Bilderserie sieht wird neidisch auf dich sein man kann von diesem Vogel nicht genug bekommen.
    Fantastische Bilder
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige serie Ben en wat fijn dat de ijsvogels er nog zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne serie Ben, fraai ook met dat stekelbaarsje. De modder aan de snavel ook een mooi detail die de nestbouw verraad. Gr. John

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Ben,
    Het zijn weer schitterende platen, die bovendien duidelijk maken dat je de vogels daar prachtig kunt zien en fotograferen. Ik ben benieuwd hoe het verder met de de wand gaat , maar nog meer naar wat je daar nog meer te zien krijgt.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een fantastische serie Ben. De vluchtfoto's in het bijzonder. Leuk dat je ze weer kunt waarnemen.
    Fijne paasdagen,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen