12 oktober, 2021

Swinhoes Boszanger bij de Maasvlakte

Op vrijdag 8 oktober j.l.  waren Wim en ik ons voor ons wekelijkse uitje op de Maasvlakte bij de Papagaaienbek. De Aziatische Roodborsttapuit was nog steeds aanwezig en werd door ons snel teruggevonden. Er waren  daarnaast veel doortrekkende vogels te zien. We zagen o.a. Zwartkoppen, Zanglijsters, Tjiftjaffen, Kepen, Vinken en Boomleeuwerikken langstrekken. Rond de middag besloten we nog even bij de Westplaat van Oostvoorne ons geluk te beproeven. Hier kwamen we Karel Hoogteyling tegen die ons vertelde dat er kort geleden  een Swinhoes Boszanger was gemeld die bij de Stuifdijk ter hoogte van de Brandweerkazerne was gezien! Wow dat was een buitenkans. Uiteraard gingen snel weer terug om te proberen deze buitenkans te verzilveren. Na dat we ons aansloten bij de reeds aanwezige vogelaars koste het weinig moeite de vogel te vinden. Een foto maken was een stuk moeilijker! Maar lukte uiteindelijk wel. Weer een super zeldzame soort.  Na de Schreeuwarend eerder deze week heb ik dus een tweede  lifer in een week tijd gezien!! Het kan niet op!!

De Swinhoes boszanger broedt in Siberië van Jenissei-rivier oost tot Zee van Okhotsk en Mantsjoerije; overwintert in Zuidoost-Azië. Is slechts 3x eerder in Nederland vastgesteld. Meer lezen zie link.  Bron DUTCHAVIFAUNA.nl 

Alvast weer bedankt voor het bezoek aan mijn Blog en de reacties op mijn vorige Blog.

11 opmerkingen:

Patsfotos. zei

Hoi Ben.

Super mooi dit kleine vogeltje.

Groettie van Patricia.

Wilma zei

Is gewoon erg leuk, drie zeldzame soorten in één week.

Helma zei

Zo gaaf zeg om een boszanger te zien en ook nog te kunnen fotograferen!!!!
Supermooi!

Gr. Helma

Marianne De Vogelkijker zei

Wat een gave soort Ben en wat zijn de foto's goed gelukt!

Groetjes,
Marianne

Bert van Bommel zei

Hallo Ben,
Wat een gave super zeldzame soort weer daar op dat stukje Maasvlakte, het is ondertussen al heilige grond, al die zeldzaamheden daar van de laatste jaren.
Mooie opnames heb je van deze bijzondere soort.
Groet Bert

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Hallo Ben
so viel Glück in der letzten Zeit,so muss es bleiben... wieder ein seltenen Vogel vor der Kamera
Grüsse Frank

KeesvanD zei

Hoi Ben,
Het zit je wel mee. De ene bijzondere vogel na de andere. Als je ze zelf niet vindt helpen anderen je wel. Je mag bovendien blij zijn dat je ook nog mooie plaatjes van deze dwaalgast hebt kunnen maken. Heeft 2021 nog meer in petto voor je?
Groet, Kees

Roos zei

Hallo Ben, wow prachtige waarneming en foto's van deze boszanger.
Groeten,
Roos

Tinie zei

Dat was geluk hebben Ben.
Wat een mooi soort en deze staat er mooi op.
Groetjes Tinie

Gerrit zei

Niet spectaculair qua uiterlijk, maar een geweldige waarneming.

Groet,
Gerrit

Frans zei

Nou nou Ben de lifers gaan maar door. en wat voor een lifer dit keer. De swinhoes , een soort die pas voor de derde keer ooit in Nederland was waargenomen. Je hebt geboft en weer een paar schitterende foto's gemaakt en prachtig in beeld gebracht Bravo! Gefeliciteerd.
Groetjes
Frans