07 augustus, 2016

Ransuil op de tuintafel

Kort geleden werd ik getipt over de aanwezigheid van in totaal zes Ransuilen op een plek niet ver van mijn huis vandaan. Een Ransuil zien is altijd bijzonder en zeer de moeite waard. Als het lukt om er ook nog een aantal leuke foto's van te maken dan is je dag geslaagd.
De tip krijgen en op onderzoek uitgaan wil niet altijd zeggen dat je ze zomaar kan vinden... De eerste keer sprak ik wel een aantal mensen uit de buurt van de opgegeven plek die ze hadden gehoord en gezien. Dat was hoopgevend. Zoals we weten worden Ransuilen pas actief als het gaat schemeren. Eerlijk gezegd vond ik de omgeving niet uitnodigend vanwege de vele blaffende honden. Het waren geen schoothondjes! Voor mij een reden om daar niet 's nachts rond te gaan kijken. De volgende dag kreeg ik een betere plaatsaanduiding en ben weer gaan zoeken. Helaas heb ik ze toen weer niet gevonden. Wel sprak ik een vriendelijke gastvrije man Hubert van Beckem die ik nog kende van een ontmoeting een aantal jaar geleden. Hij beloofde mij te bellen als de Ransuilen weer werden gezien, wel onder de strikte voorwaarde dat ik de plek niet bekend zou maken. Uiteraard heb ik hem mijn woord gegeven. De volgende dag werd ik gebeld en kreeg de tip dat er een Ransuil vlakbij zijn tuin zat. Uiteraard ben ik na het avondeten spoorslags naar de plek gefietst waar ik door Hubert werd opgevangen en naar de plek van de Ransuil werd gebracht. Helaas was de vogel gevlogen...Totdat we terug lopend naar zijn tuin er ineens twee zagen zitten verscholen in een taxus. Bingo!!
 

Wat later op de avond ben ik nog even terug gegaan en zag plotseling een uil op een tuintafel zitten. Wow wat een waarneming en buitenkans. Helemaal vrijzittend!!!
 Later zie ik ook nog een tweede exemplaar...

 


Alvast weer bedankt voor het bezoek aan dit Blog en de reacties op mijn vorige Blog


9 opmerkingen:

www.Loes-willebrand.blogspot.nl zei

Hoi Ben
Dat is gaaf zeg, wat wil je nog meer en op het juiste moment.
'N medetuinbewoner heeft hem ook gezien in 'n boom.
Ben nog wezen kijken maar niet gezien.
Groetjes Loes

Maria zei

Oh, Wow!!! Noem dat maar een buitenkans!
Ieder commentaar schiet tekort hier! Wat gaaf, zeg! En je filmpje maakt het helemaal compleet. Wat zal er door je heen gegaan zijn, toen je er een op die tuintafel zag, pffft!
Sensationeel! En een heel mooi resultaat met supermooie platen.
groetjes,
Maria

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Hallo ben,
da wäre jeder so schnell wie möglich hingefahren, so eine Chance bekommt man nur einmal.. du hast sie gehabt und auf dem Gartentisch fotografiert..
Tolle Bilder, schönes Video
Grüsse Frank

Piet zei

Op een tuintafel het moet niet gekker worden, toffe opnames trouwens.

Roos zei

Prachtig om dit mee te mogen maken. De foto's zijn schitterend Ben.
Groeten,
Roos

Gonnie van de Schans zei

Leuk dat filmpje. Wat een pracht exemplaar. Op een tuintafel is misschien wat minder, maar als hij daar gaat zitten, dan is dat zo. Wel vol in zicht!
Mooi!
Groeten, Gonnie

Helma zei

Dit is toch wel heel gaaf hoor Ben!!
Die op de tuintafel vind ik echt geweldig.
Een pracht van een exemplaar, mooi vrij zitten en zo mooi in het verenkleed.
Je bent echt een bofkont hoor.
Groetjes, Helma

Tinie zei

Wat geweldig om dat zomaar op de tafel te zien zien zitten.
Pracht foto's Ben.
Fijn weekend, groetjes Tinie

Leonoor zei

Wauw machtig mooi! En ook iets wat je niet aller daags op de tuintafel ziet. Echt een cadeautje van moedertje natuur dit.